8. mar. 2016
Af af Helle Skram De Fries

Karina Frimodt har fået fjernet sit bryst

Karina Frimodt
Karina Frimodt
Foto: Birger Storm
”Vild med dans”-stjernen Karina Frimodt har været gennem en næsten umenneskelig hård tid i forbindelsen med fjernelse af sit ene bryst. Men nu ser hun lyst på fremtiden og glæder sig til, hun kan danse igen.

Den 30. december fik Karina Frimodt fjernet en knude i brystet. Efterfølgende viste det sig, at der også var forstadier til cancer i vævet uden om den ondartede knude.

- Og så skulle jeg tage den svære beslutning om, hvorvidt jeg skulle gennem endnu en operation, hvor de fjernede mere væv, eller om jeg skulle have fjernet hele brystet, fortæller Karina Frimodt til BILLED-BLADET.

Svær beslutning

Efter mange og svære overvejelser valgte ”Vild med dans”-stjernen at få fjernet brystet.

- Det var enormt svært og psykisk meget hårdt, men det var den rigtige beslutning, og min kæreste har støttet mig hele vejen, fortæller Karina Frimodt, der danner par med Kasper Lentz, som hun har sønnen James på knap 20 måneder sammen med. Karina har desuden datten Mathilde på 8 år fra et tidligere forhold.

Komplikationer

Der kom komplikationer efter operationen, så Karina Frimodt måtte indlægges igen, så det har været en lang og hård proces.

- Jeg blev sendt hjem med dræn og måtte ikke foretage mig noget som helst – og det er svært med to børn. Men Kasper har været fantastisk og klaret det hele. Sammen med mine forældre og svigerforældre, der også har været en uvurderlig hjælp.

Satser på at danse igen

Karina Frimodt er stadig i et genoptræningsforløb og skal også psykisk vænne sig til sin nye situation.

- Der blev pludselig vendt op og ned på hele min verden, men nu begynder det langsomt at falde på plads. Jeg er glad for, jeg opdagede knuden i tide og er blevet behandlet. Og så satser jeg på at være klar til at danse igen, når "Dirty Dancing" har repremiere i Operaen til sommer.

Her spiller Karina Frimodt sammen med sin nære ven, Silas Holst, der også har været en stor støtte i det hårde forløb.

- Ja, han besøgte mig på Rigshospitalet sammen med sin datter, Maggie My. Han er virkelig en god ven. Og jeg glæder mig så meget til, vi skal danse igen. Jeg kommer til at nyde hvert trin og hvert sekund! lyder det fra en trods alt glad Karina Frimodt, der igen ser lyst på fremtiden.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Læs mere om: