Lørdag, 24. oktober 2020 - af Helle Skram de Fries

Kræftramte Mie Gromada: Vild med dans har givet mig mere livsglæde

Mie og Marc. 
Mie og Marc. 
Foto: Hanne Juul
Det har været en stor oplevelse for 26-årige Mie Gromada at deltage i ”Vild med dans – Knæk Cancer”.
- Jeg er faktisk stolt af mig selv. Jeg havde aldrig troet, jeg ville turde danse for et publikum. Det er en helt ny verden, fortæller Mie Gromada til BILLED-BLADET.  
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
  Sammen med den professionelle danser Marc Christensen, dansede hun fredag 23. oktober cha-cha-cha i ”Vild med dans – Knæk Cancer”.  
 
Foto: TV 2
  - Flere af mine venner sagde da også: ”Skal DU danse”, afslører Mie med et grin.  

Langt kræftforløb

Mie stillede op til showet for at være med til af skaffe penge til kampen mod cancer og skabe opmærksomhed om sin ”Kemoklummen”. Hun blev selv ramt af sygdommen i 2018, hvor hun opdagede en knude i underlivet. Mie Gromada var efterfølgende gennem  et langt forløb med æggestokkræft. I forbindelse med behandlingen mødte hun Julie, der var i behandling for brystkræft.  

Ingen skal føle sig alene

Sammen har de to kvinder lavet Kemoklummen. Her har de skabt et netværk, der hjælper andre kræftpatienter, så ingen føler sig alene, hvilket er en af de ting, Mie gerne vil sætte fokus på.  

Rørt af Vild med dans

- Det har været fantastisk at deltage i ”Vild med dans”. - Jeg bliver meget rørt, når jeg tænker to år tilbage, hvor jeg lå i en seng og kunne ingenting. - Og så står jeg midt i ”Vild med dans” og danser med Marc!
 

Mod til at leve

- Sådan noget giver livsglæde og mod til at turde leve. Og det skal man huske. Tiden har været Mie Gromadas ven. - Den har hjulpet mig at være åben og tale om det. Nu fylder angsten mindre. - Jeg er rask, men går stadig til kontroller.    

Børn inden 30

Samtidig med at tiden har gjort Mie godt, så er hun også under et vist tidspres. -Jeg har fået fjernet højre æggestok og æggeleder, og de ved ikke, hvor meget kemoen har ødelagt. - Så jeg skal helst have børn, inden jeg er 30.   

Et særtilfælde

- Jeg er lidt i et særtilfælde. Denne kræftform rammer primært ældre kvinder, der ofte har fået børn, forklarer Mie Gromada. Mie er primært glad for sit liv, og så håber hun på, at det med børnene lykkes.  
           

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden