Lørdag, 24. oktober 2020 - af Helle Skram de Fries

Kræftramte Susanne fra Vild med dans: Jeg var ved at tude

Susanne og René. 

Susanne og René. 

Foto: Hanne Juul
71-årige Susanne Ulk, der har haft brystkræft, blev meget rørt over at være med i ”Vild med dans – Knæk Cancer”.
Fredag 23. oktober dansede 71-årige Susanne Ulk en vals sammen med sin professionelle dansepartner René Christensen i "Vild med dans - Knæk Cancer".  
  I 2004 fik Susanne Ulk konstateret brystkræft. Hun er i dag færdigbehandlet og raskmeldt.  

Mistede sin mand

For fire år siden mistede Susanne sin mand Jan, der fik kræft i spiserøret. - Så jeg er både kræftramt, pårørende og efterlevende, fortæller Susanne til BILLED-BLADET. At være med i ”Vild med dans – Knæk Cancer” har været en meget bevægende oplevelse for Susanne Ulk. - Jeg har fået indsigt i en danseverden, jeg slet ikke kendte, og jeg har fået lyst til at danse meget mere.  
 

Folk har været så søde

- Og så har jeg mødt så mange søde, positive mennesker. - Jeg tuder næsten over, hvor søde folk har været. Det giver helt sommerfugle i maven. Susanne Ulk griner lidt – og fortsætter: - Det har bare været en dejlig oplevelse.  
Foto: Hanne Juul
 

Har etableret kræftcafé

  Susanne er frivillig i Kræftens Bekæmpelse og har blandt andet stået bag etableringen af Kræft Caféen i Faxe Sundhedscenter. Her har kræftpatienter et sted, hvor de kan mødes om kaffebordet og vende stort og småt.   

I sit livs form

- Jeg gennemførte en mini-triatlon i 2004 og følte, jeg var i mit livs form.  - Alligevel fandt jeg en knude i brystet, og den var stor. Susanne Ulks behandlingsforløb gik heldigvis, som det skulle. - Jeg tænker ikke længere, at jeg nok skal dø i morgen. - Det skal jeg nemlig ikke, og det er dejligt. 

 

Vigtigt at samle ind

- Det er også dejligt og vigtigt at være med til at samle penge ind. - Jeg er med i hovedbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse, og jeg ved med sikkerhed, at pengene går ubeskåret til Knæk Cancer midler. - Jeg har også været til foredrag med forskere, der er i gang med et immunterapi- forløb – og efterfølgende sagde: ”Tusind tak for Knæk Cancer-pengene. - Så får man altså en klump i halsen. 
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

Sorg og glæde

I dag nyder Susanne Ulk sit liv. Sorgen over hendes mands bortgang er naturligvis stor. Men hun glæder sig over de tre voksne børn og de fire børnebørn.   
 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden