Lørdag, 7. april 2018 — af Lisbeth Grube

Kun en pige: Amalie Dollerup husker sin filmdebut for 23 år siden

Amalie Dollerup.
Amalie Dollerup.
Foto: Lars H. Laursen
”Badehotellet”-stjernen Amalie Dollerup var bare otte år, da hun debuterede på film. Lørdag aften genudsender TV 2 ”Kun en pige”.

Amalie Dollerup er elsket i rollen som Amanda i ”Badehotellet” - og nu er der mulighed for at gense den 31-årige skuespiller, da hun filmdebuterede for 23 år siden.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Fik smæk

TV 2 viser lørdag aften filmen ”Kun en pige”, hvor lille Amalie med sløjfe i håret spiller rollen som en meget ung Lise Nørgaard. En filmdebut, der vækker minder hos Amalie.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg husker, at det var en meget stor oplevelse at lære at indspille film for første gang. Og Peter Schrøder var en virkelig sød og rolig instruktør. Men de smæk, jeg som Lise fik, var rigtige smæk, og lussingen var en rigtig en af slagsen, hvor jeg efterfølgende fik et stort holdkæft-bolsje af lydmændene, fordi jeg havde været så modig, fortæller Amalie Dollerup til BILLED-BLADET.

Lise Nørgaard sendte en videohilsen

Filmen ”Kun en pige” er baseret på forfatter Lise Nørgaards erindringer "Kun en pige" og "De sendte en dame".

- Jeg mødte Lise Nørgaard første gang til vores pressemøde, og hun virkede som en flink dame. Senere i mit voksenliv har jeg desværre ikke haft muligheden, men da jeg vandt Eventyrteater Prisen for to år siden, havde Lise lavet en rigtig fin videohilsen til mig, som jeg blev meget glad for. Det var sådan en dejlig overraskelse, fortæller Amalie Dollerup.

”Kun en pige” vises på TV 2 den 7. april kl. 21.30.

Amalie Dollerup yderst til venstre i "Kun en pige".
Foto: Nordisk Film

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden