Tirsdag, 15. december 2020 — af Julie Lund Rosenfeldt Isen

Kunne være endt helt anderledes: Nukâka måtte takke nej til rolle i julekalender

Nukâka Coster-Waldau 
Nukâka Coster-Waldau 
Foto: Hanne Juul
I 2003 var det meget tæt på, at Nukâka Coster-Waldau var blevet julekalender-stjerne.

I øjeblikket giver hun den gas på dansegulvet som en af Danmarks modigste dansere i ”Vild med dans”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men det var faktisk meget tæt på, at Nukâka Coster-Waldau også var blevet kendt som julekalender-stjerne.

Det skriver B.T.

I 2003 stod skuespilleren Flemming Jensen bag den tredje julekalender i serien om ”Nissebanden”, julekalenderen ”Nissernes ø”, og i dén var der en rolle, som han havde tiltænkt Nukâka Coster-Waldau.

Flemming Jensen kendte nemlig den grønlandske skuespillerinde gennem hendes far, Josef Motzfeldt, som Flemming Jensen mødte, da han boede i Grønland i 1970’erne.

Måtte ikke være med

Nukâka Coster-Waldau ville gerne være med i ”Nissernes ø”, men fordi hun på det tidspunkt gik på Statens Teaterskole, måtte hun ikke arbejde ved siden af, og det ærgrede hende, at hun ikke kunne være med i julekalenderen:

- Jeg ville gerne have været med og hygget med nogle nisser. Flemming har kendt mig, siden jeg var lille, og så har jeg optrådt med ham. Og han er sød og dejlig. Så det var jeg ked af. Men i stedet lærte jeg noget andet, og så fik jeg også et barn, fortæller Nukaka Coster-Waldau til B.T.

En forelsket Mick Øgendahl

Hvis Nukâka Coster-Waldau havde måttet spille med i ”Nissernes ø”, skulle hun have spillet tæt sammen med standupkomikeren Mick Øgendahl.

I julekalenderen spiller han nemlig karakteren Fiffig-Junior, der er søn af Fiffig-Jørgensen, som også er kendt fra de tidligere julekalendere om ”Nissebanden”.

I ”Nissernes ø” forelsker Fiffig-Junior sig i en grønlandsk pige, og det var hende, som Nukâka Coster-Waldau skulle have spillet.

Men i stedet gik rollen så til den dansk-grønlandske skuespillerinde Lotte Nygaard.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden