27. aug. 2019
Af Laura Dalgård Hansen

Landmand søger kærlighed: Ædru med datterens hjælp

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/200693.jpg
Foto: Anders Brohus/TV 2
Jack fra "Landmand søger kærlighed" kæmpede med alkoholmisbrug i mange år, men heldigvis fik hans datter ham tilbage på ret køl.

I tirsdagens afsnit af ”Landmand søger kærlighed” kommer Jacks fire tilbageværende kvinder endnu tættere på ham, da han fortæller, at han har været alkoholiker i mange år.

Et misbrug han heldigvis har lagt på hylden, og som kvinderne synes er modigt, han fortæller ærligt om.

- Det at være åben og ærlig omkring mit liv giver nogle skulderklap. Og det er faktisk det, der har givet mig styrken til at komme videre, siger Jack til TV 2.

Var nede i et sort hul

55-årige Jack har været gennem et livslangt misbrug, og den første øl drak han, inden han begyndte i skole. Det tiltog gennem årene, og Jack mistede både sit kørekort og sit job. Han var nede i et sort hul, men det fik datteren heldigvis lavet om på.

- På det tidspunkt var det bare planen at få ham tilbage på ret køl, hvor han måske drak 12-15 øl om dagen frem for 20-30. Vi skulle have ham til at fungere igen, siger hans datter Mia Rasmussen.

På hendes opfordring begyndte Jack på et tre måneder langt behandlingsforløb, og det gjorde en kæmpe forskel.

- Hele holdet ville mig. Det løftede mig og bar mig. Jeg tænkte: ”Hvad sker der lige? Er jeg så god?” Og så begyndte troen på, at jeg kunne leve igen, fortæller Jack til TV 2.

Han lever i dag som ædru alkoholiker på tiende år.

Hjælper andre misbrugere

Men ikke nok med, at han selv har fået det bedre og er kommet ud på den anden side, så hjælper han også andre, der er endt i samme situation, han selv var i.

I 2009 besluttede Jack sig for at udnytte den gode plads på sin gård ved Haderslev og lave værelser, der kan lejes ud – for eksempel til folk, der har været i behandling for et alkoholmisbrug, eller som mangler et sted at bo. Og det har han gjort lige siden.

Lær Jack og de andre landmænd endnu bedre at kende i galleriet herunder:

GALLERI: Landmand søger kærlighed 2019

Læs mere om: