16. nov. 2013
Af af Liz Rørsig

Lars Hjortshøj: Kolossal opgave at lave julekaleder

Lars Hjortshøj
Lars Hjortshøj
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
Lars Hjortshøj er igen krøbet i julemandskostumet i TV 2s nye julekalender ”Tvillingerne og Julemanden”.

Lars Hjortshøj spillede julemanden Nicolas i TV 2s julekalender ”Ludvig og Julemanden” i 2011, og i december er han igen at finde i rød striktrøje og tophue i den helt nye familiejulekalender ”Tvillingerne og Julemanden” på samme kanal.

- Jeg er stolt af at have fået genvalg, og det er vel et udtryk for, at andre var begejstrede for det, vi lavede første gang. Den slags forpligter jo. Det har været sjovt, men også en kolossal opgave. Det svarer til, at vi har lavet seks til syv spillefilm. Det er meget mere massivt end at lave for eksempel et TV-program, fortæller Lars til BILLED-BLADET.

Til den store gallapremiere i Imperial lørdag, hvor de tre første afsnit af julekalenderen bliv vist, kunne Lars med stolthed præsentere Marie Højgaard Andersen og Martin Hempel Barkholt, der spiller tvillingerne, men slet ikke er det i virkeligheden.

Tvillinger er det ikke i virkeligheden

Marie er nemlig 11 år og kommer fra Højbjerg, mens Martin er 13 år og er fra Fåborg-området. De blev valgt til rollerne ud af 1.000 børn og kendte slet ikke hinanden, inden optagelserne gik i gang den 28. januar sidste år. Og nu er de bare blevet bedste venner.

I øvrigt medvirker Lærke Winther, Casper Crump, Nicolaj Kopernikus og Sarah-Sofie Boussnina. Mads Langer står bag titelsangen ”En stjerneregn af sne”.

Læs mere om: