Lørdag, 20. juli 2013 — af af Morten Nøhr Mortensen

Lars Hjortshøj vil gerne være ond

Lars Hjortshøj
Lars Hjortshøj
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Vi kender ham som den lidt dorske, naive men altid ærkegode karakter i utallige humoristiske roller i alt fra Klovn til Live Fra Bremen.

Stand up-komikeren og skuespilleren Lars Hjortshøj har haft mange forskellige roller på tv og film. Men ofte går det igen, at han er den noget naive og ufrivilligt morsomme person.

Vi husker ham som Robert i comedy-serien Langt Fra Las Vegas. Og ikke mindst husker mange børnefamilier ham som julemanden Nicolas og som den crazy mand i Live fra Bremen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men selvom den landskendte, sjove mand har stor succes, så ville han så gerne have en rolle som ond.

- Ja, er du vild! Jeg vil rigtig gerne være ond, men det er ligesom om, det ikke kan lade sig gøre, fortæller Lars Hjortshøj Til Ude og Hjemme

Den gode julemand

Lars Hjortshøj er i gang med indspilningerne til årets TV2-julekalender Tvillingerne og Julemanden på Aalborg Kloster, hvor han igen spiller den sjove og noget naive julemand Nicolas fra sidste års julekalender. Men selvom julekalenderen bestemt indeholder ondskab, så er det Nicolaj Kopernikus, der i rollen som den frygtindgydende Dr. Schwartz får lov at fylde den onde rolle.

Fremover håber Lars Hjortshøj dog, at han får lov til at få en rolle, der viser de mere dunkle sider af hans personlighed.

- Men det er svært her i Danmark. Her er det meget sådan, at man bliver proppet ned i nogle kasser, og så får man lov at være der. Der er ikke den store lyst til at sprænge grænser og prøve noget nyt. Man satser på det sikre. Men det kunne nu være sjovt at få lov at være ond. Jeg synes efterhånden, der har været meget fjolleri og spas, siger Lars Hjortshøj, der er åben for at tage alle mulige forskellige roller – bare de indeholder lidt ondskab.

- Jeg ved jo godt, at jeg nok ikke bliver førsteelsker. Men andet kan også gøre det, mener Lars Hjortshøj.

Og selvom det er svært først at være sjov – og så være ond, så kan det faktisk lade sig gøre. Det har i hvert fald en skuespiller og komiker som Ulf Pilgaard vist. Han har i 30 år været et fast humoristisk indslag på Cirkusrevyen, men han har også været den ekstremt uhyggelige kriminalkommissær Wörmer i Ole Bornedals danske succesgyser Nattevagten.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden