20. sep. 2020
Af Liz Rørsig

Lau Højen mistede sin mor til kræft: Særlig sang hjælper

Lau højen
Lau Højen.
Foto: Thomas Laursen
Musikeren Lau Højen fra TV 2’s ”10 år på Toppen af poppen” mistede sin mor i 2016, og sangen ”Håb”, som han selv har skrevet, hjælper ham i sorgen.

Lau Højen fra bandet Carpark North, der medvirker i ”10 år på Toppen af poppen” på TV 2, er i gang med en soloplade med danske sange. Inspirationen til at gå dén vej fik han i 2016, da han medvirkede i ”Toppen af poppen” første gang, og så har han blandt andet optrådt i DR1’s ”Morgensang med Phillip Faber”, ligesom han har medvirket i albummet ”Din danske sang” med DR Pigekoret med Phillip Faber i spidsen.

Skrev sang til mor

Lau Højen har også skrevet en dansk sang, ”Håb”, som betyder noget helt særligt for musikeren. Sangen skrev han i 2016, da hans mor blev syg af kræft.

- Jeg skrev sangen før hun døde, og den handler om sorgen og visheden om, at hun skal dø, fortæller Lau Højen til BILLED-BLADET.

Terapeutisk at synge

- Jeg spillede den til hendes begravelse, og jeg spiller den også ude med bandet. Den er meget terapeutisk at synge. Nogle gange forestiller jeg mig, at min mor står derude i publikumsmylderet, og jeg føler en høj grad af taknemmelighed og en stolthed, fortæller Lau Højen.

Moderen blev 70 år og døde juleaften i 2016.

- Det er helt ubegribeligt at miste hende, men det giver mig mening for mig at behandle sorgen på dén måde, som jeg gør med sangen, lyder det fra Lau Højen.

Læs interviewet med Lau Højen i BILLED-BLADET, der er på gaden nu.

Læs mere om: