Line Kruse inviterede lungepatienter til "Vild med dans"

Foto: Martin Høien
I fredags fik tre lungepatienter, takket være skuespiller Line Kruse, den store glæde at overvære generalprøven på "Vild med dans".

I fredags fik tre lungepatienter og deres ledsagere en kæmpe oplevelse, da de fik lov til at overvære generalprøven på program nummer seks i "Vild med dans" 2014.

En skøn oplevelse som blev mulig takket være Line Kruse, der er ambassadør for Danmarks Lungeforening.

At det samtidig blev hendes og Michael Olesens afdansningsbal, vidste ingen før aftenen var omme, men for Line Kruse var det midt i skuffelsen en skøn oplevelse, at medlemmer af den forening, hun brænder så stærkt for, fik den oplevelse.

Line Kruse vil glæde lungesyge

Ditte Lundsgaard Andersen, der har lungelidelsen KOL, Ditte Hyldal Præstekjær, hvis datter har en sjælden lungesygdom, og Søren Andersen, der har astma, var de tre heldige vindere af de eksklusive billetter til generalprøven, hvor der var garanti for glamour og eventyr for en aften.

- Det er dejligt, at jeg gennem dansen kan skabe opmærksomhed omkring Danmarks Lungeforening. Dansetræningen er benhård træning, der giver sved på panden og får mig til at hive efter vejret. Præcis som mange lungepatienter hiver efter vejret hver eneste dag. Jeg er glad for, at jeg kan glæde bare en lille håndfuld med en tur bag kulisserne på Vild med dans, sagde Line Kruse under sin træning.

Lungeforening er glad for indsatsen

Line Kruse har i mange år været en ambassadør for Danmarks Lungeforening, og det er man i foreningen meget, meget glade for.

- Line Kruse gør et kæmpe stykke arbejde for os. Hun tænker lungeforeningen ind i alt, hvad hun laver, og vi er meget glade og meget taknemmelig for hendes indsats. Hun har også lavet og instueret en række film for Danmarks Lungeforening, og i 2012 var hun en af hovedkræfterne bag foreningens store gallashow på Det Kongelige Teater. Et show, der blev arrangeret i anledning af, at det var 20 år siden, man gennemførte den første lungetransplantation i Danmark, siger projektleder Nina Mourier til BILLED-BLADET.

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden