Lisbeth Østergaard: Min far har Parkinson

Lisbeth Østergaard

Lisbeth Østergaard

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Lisbeth Østergaards far lider af den uhelbredelige sygdom Parkinson.

Lisbeth Østergaards 56-årige far lider af den uhelbredelige sygdom Parkinson. Det skriver den kendte TV-vært på sin Instagram-profil. Og det er en ”rigtig lortesygdom”, som der skal sættes fokus på, blandt andet ved at deltage i Parkinson Unity Walk i København på lørdag, opfordrer Lisbeth.

Hendes far har i nogle år været plaget af sygdommen, og da han bor i Horsens med sin kæreste, er det ikke hver dag, Lisbeth Østergaard kan se til ham, men hun besøger ham, når det er muligt.

- Desværre går det ned ad bakke, og der er bare ikke noget, man kan gøre andet end at være der. Og så kan man hjælpe til med at give sygdommen noget opmærksomhed blandt andet ved at gå med på lørdag, siger hun.

Det vil hun selv gøre i håb om at sætte fokus på sygdommen, så flere midler kan blive brugt på forskning. Parkinson er en lidelse, der kommer snigende og hovedsageligt rammer bevægelsesevnen. Alt foregår langsomt og trægt, og der kan forekomme rystelser i arme og ben og sommetider med smertefulde muskelkramper.

På sin Instagram-profil skriver TV-værten:

"Her er min far. Han hedder Ole og er ramt af Parkinsons sygdom. Det er en rigtig lortesygdom! På lørdag er der Parkinson Unity Walk i København. Kom og vær med - det starter på Nytorv kl 12."

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden