15. jun. 2020
Af Luise Marie Bekker

Lise Baastrup har spillet Hjørdis for sidste gang: Jeg vil savne det

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/lise_baastrup_web_stor_beskaaret.jpg
Foto: Martin Høien
Femte sæson bliver den sidste sæson af "Rita". Lise Baastrup kommer til at savne filmholdet.

Det er blevet meldt ud, at denne femte sæson af "Rita" bliver den sidste.

Optagelserne er for længst afsluttet.

Hjørdis har fyldt utrolig meget af Lise Baastrups liv de seneste 10 år.

Mon Lise kommer til at savne sin følgensvend?

– Når det er optaget, kan jeg altid se det igen – så er det svært at savne en tv-serie i forhold til teater. Teater kan man jo ikke bare se igen. Men jeg kommer til at savne den familie, jeg har fået – holdet. Kunne vi lave en ny serie eller film med det nøjagtigt samme hold, ville jeg elske det! For det er sådan en hel familie, man får igennem 10 år, siger hun til BILLED-BLADET.

Lise Baastrup: Var væk mange timer om dagen

Lise er ligesom Hjørdis blevet mor, og som skuespiller er det med tungen lige i munden for at få alt det praktiske til at gå op.

Nu hvor Coronatiden er overstået, skal hun til at arbejde igen. Og med småbørn er det nemmest med film og serier fremfor teater, der jo mest foregår om aftenen.

– Da jeg spillede Hjørdis, da var jeg væk mange timer om dagen. Men det er ikke noget, jeg har dårligt samvittighed over. Eller har det hårdt med. For Laura er sammen med sin far. Jeg tror, mange mødre ville sige ”Åh, nej! Jeg er så meget væk” – men far er lige så god som mor. Så nød jeg at komme hjem og putte hende om aftenen og få maks. kvalitetstid ud af det, siger Lise.

I BILLED-BLADET, der er på gaden nu, kan du læse et stort interview med Lise Baastrup.

Læs mere om: