2. jun. 2020
Af Liz Rørsig

Lise Baastrup løfter sløret om sin rolle i Rita: Det sker i den nye sæson

Lise Baastrup
Lise Baastrup som Hjørdis.
Per Arnesen/TV 2
Lise Baastrup spiller Hjørdis i TV 2-serien ”Rita”. I den femte sæson er hun blevet leder på Ritas lilleskole, og det bliver en udfordrende opgave.

Rita (Mille Dinesen) har lavet sit barndomshjem om til en lilleskole, hvor hun nu er lærer. Det sker i den femte sæson af TV 2-serien ”Rita”, der kan fejre 10 års jubilæum.

Er skoleleder

Hjørdis, der spilles af Lise Baastrup er blevet skoleleder på skolen. En opgave hun oprindeligt ønskede sig højt, men som viser sig at være mere udfordrende, end Hjørdis lige regnede med. Ind i mellem slår det gnister mellem Rita og Hjørdis, og også familielivet udfordres.

En udvikling

- Det har været fantastisk at få lov til at vende hjem til Hjørdis igen. Hun har så mange egenskaber og rummer både det tragiske og komiske. Og så har hun jo taget noget af en udvikling på 10 år, fortæller Lise Baastrup til BILLED-BLADET.

Overraskelser i ærmet

- Jeg vil ikke røbe for meget om, hvordan Hjørdis præcis udvikler sig i sæson fem, men vi får nogle overraskende ting at vide – ting, der forklarer, hvorfor hun er, som hun er i dag, fortæller Lise Baastrup om rollen.

Læs mere om ”Rita” i BILLED-BLADET nr. 22, der er på gaden nu.

Læs mere om: