29. jul. 2013
Af af Søndag, Aller Media

Lotte Mejlhede: Svært at blive mor sent

Lotte Mejlhede fortæller om livet som mor i en sen alder
Lotte Mejlhede
Foto: AOP
De fleste vil medgive, at det er en kæmpe udfordring at blive forælder. Men studieværten Lotte Mejlhede mener, at det nok ikke bliver lettere med alderen.

TV 2 News-værten Lotte Mejlhede, nu 46, var 39 år før hun blev mor til sit første og hidtil eneste barn, datteren Laura-Louise.

- Og det er altså sent at være førstegangsfødende, siger hun til ugebladet SØNDAG i denne uge og fortsætter:

- Og ja det ændrer fuldstændig ens liv. Når man som voksen har levet et liv så længe, hvor man kun har haft sig selv at tage sig af, så ændrer det alt pludselig at få ansvar for sådan en lille størrelse. Pludselig bliver man uhyre bevidst om, hvad det er, man gerne vil give videre. Pludselig bliver ens egne værdier og principper prøvet af på én selv, siger Lotte Mejlhede.

Barnet er et talende spejl

Hun har da også oplevet at blive konfronteret med sin egen gøren og laden, hvis det ikke stemmer overens med den måde, hun siger til datteren, at hun skal opføre sig på. Og det sætter tingene i perspektiv, mener hun.

– Man har 1.000 meninger om, hvordan tingene bør være. Og lever man så selv op til det? Lige fra om man lever grønt nok, til om man generelt er konsekvent nok? Når man kun har sig selv, gør man jo, hvad pokker man vil. Men så kommer der er pludselig en lille én på syv år og siger: ’Hvorfor skal jeg overholde tiden, når du selv kommer for sent?’ Bum! Hun er ret skarp, vores datter. Men hun har heldigvis også god humor, og derfor kan jeg godt sige nu: ’Hør her, jeg er ikke selv særlig god til det her, men jeg synes faktisk, du skulle tage at være det!’, siger Lotte Mejlhede.

Aldrig vild efter at få børn

At Lotte skulle blive 39, før hun fik barn, skyldes, at hun med egne ord aldrig har været helt syg efter at få børn. Men så mødte hun sin mand. Og fordelen ved at få barn i en moden alder er, at den lille ny gerne må fylde, er hendes opfattelse.

– Og efter nogle år begyndte vi så at snakke om, at det kunne være fint, hvis det skete. Men det skete så ikke. Og det var egentlig også okay. Det var ikke en katastrofe, der satte vores liv i stå. Vi levede et rigtigt godt liv. Vi kedede os ikke. Det var ikke altafgørende for mig at blive mor. Men så pludselig, så kom hun jo. Og nu, hvor vi har hende, er det selvfølgelig helt fantastisk. Og så fylder hun jo. Det er til gengæld fordelen ved at være moden, når man får børn: Man er klar. Man er så klar til at lade ens barn fylde det, det skal fylde, siger hun.

Læs mere om: