8. apr. 2011
Af af Hanne Rask

Lotte Mejlhede træt af e-boks, netbank og Facebook

Lotte Mejlhede
Lotte Mejlhede
Foto: AOP
Lotte Mejlhede vil helst være fri for alle de moderne kommunikationsmidler, men føler sig udstødt socialt.

- Mine venners mailhilsner og telefonopringninger er blevet færre! Jeg må sande, at jeg er blevet mere og mere socialt udstødt, fortæller Lotte Mejlhede. Faktisk skriver TV 2 News-værten selv om sin sociale deroute i et indlæg på Ekstra Bladet.dk.

Sagen er den, at Lotte Mejlhede forsøger at holde forstyrrende elementer som e-mails, blogs, Twitter, Facebook, NemID, e-Boks, netbank, iPhone, sms'er iPads og apps og andre sociale medier fra livet. Hun misunder de ældre generationer i hendes familie, at de uden omkostninger kan tillade sig at koble fra moderne menneskers eksistensgrundlag. Selv har hun holdt den gående indtil nu, men erkender, at hun nok er nødt til at overgive sig til Facebook -ganske enkelt fordi alle andre er der!

- Min forandringsparate husbond må gang på gang på mine vegne svare på spørgsmål som: Hvorfor blogger hun ikke? Hvorfor opretter hun ikke en profil? Hvorfor sms'er hun ikke noget mere? Svaret er, at Lotte Mejlhede gerne vil have fred. Til at tænke!

- Tænk, hvor mange e-mails, sms'er, twitter-beskeder og møder, der kunne undgås, hvis der var tid til omtanke, skriver hun.

Og så er hun i øvrigt ikke teknisk nok til at synes, det er spor morsomt at udforske, hvorfor "lortet ikke virker", når hun skal betale en regning i sin e-boks via sin netbank med sit nye NemID! Tværtimod stresser det!

Trods sin modstand mod den moderne revolution erkender studieværten dog, at det nok er tid til at udskifte sin Mayland-kalender med det smarte Outlook-system. Men så stopper det også. Lotte Mejlhede nægter at hoppe på alskens andre "cyber-agtige tiltag" - og så glæder hun sig i øvrigt, til hun bliver så gammel, at hun kan tillade sig at koble af!

Læs mere om: