16. apr. 2013
Af Preben Petersen

Louise Mieritz Jeg elskede Vild med dans

Louise Mieritz og Silas Holst
Louise Mieritz og Silas Holst
Foto: AOP
Hun kom på 2. pladsen i Vild Med Dans, og de mange timers dansetræning bragte skuespilleren Louise Mieritz i det hun selv kalder for en form for psykose.

Flere tusinde danskere fulgte med i efteråret, hvor kendte danskere hver fredag trak i det store danseskrud, og dansede sig igennem TV 2 programmet Vild Med Dans. Skuespilleren Louise Mieritz og hendes partner Silas Holst dansede sig hele vejen til finalen, hvor de endte med at se sig slået af bingo-værten og dj’en Joachim Ingversen og hans dansepartner Claudia Rex.

Fra det første program og frem til til finalen har hverdagen været domineret af de mange øvetimer, hvor Louise Mieritz har lært at danse både standarddanse og latindanse.

– Jeg elskede det, siger Louise Mieritiz, der er gift med filmfotografen Manuel Claro, til SØNDAG.

Louise Mieritz indrømmer, at hun ikke vil vende sig om på gaden efter Manuel. På soendag.dk fortæller hun hvorfor hun alligevel endte med at blive forelsket i ham.

Det betød alverden at gå videre til næste fredag

– De der mange timers daglig træning bringer én i en form for psykose. Man øver og øver, og pludselig betyder det alverden at gå videre om fredagen. I virkeligheden er det ikke for at vinde. Men det er simpelthen for at få lov at danse videre på den måde, forklarer hun.

Og til dem, der måtte synes, at Vild Med Dans er tom underholdning, lyder svaret fra Louise Mieritz.

– Ud af alle de tv-shows, man kunne sige ja til, er der meget, jeg aldrig kunne drømme om at deltage i. Men Vild Med Dans har netop det der optræde-element, som gjorde, at jeg syntes, jeg kunne bidrage med noget, der havde med mit kunstner-jeg at gøre, siger hun og fortsætter:

– Og så har jeg også været påvirkelig, for alle, jeg har hørt, der har medvirket, har været vildt begejstrede og har ikke fortrudt. For mig var Vild Med Dans da også en rejse kun fuld af sjov og glæde, siger Louise Meritz.

Vild Med Dans er lig med fantastiske kjoler. Se smukke Kaya Brüels mange Vild Med Dans-kjoler på soendag.dk

Jeg holder sindssygt meget af Silas

Hun dansede som bekendt med den professionelle danser Silas Holst, og deres samarbejde stoppede ikke med Vild Med Dans.

– Hvad Silas angår, vil jeg sige, at efter han nærmest har haft mig låst nede i en dansekælder i månedsvis, har jeg udviklet noget nær et Stockholm-syndrom. Jeg holder så sindssygt meget af Silas. Derfor er jeg også enormt glad for de jobs, vi stadig har, hvor vi bliver hyret til at komme ud og danse i storcentre rundt omkring. Det kan godt være, jeg ville have rynket på næsen ad det for ti år siden. Men nu synes jeg kun, det er skønt. Silas og jeg får snakket på turen. Og dér, hvor vi skal danse, møder vi en masse mennesker, som er glade for at se os danse de danse, som vi er glade for at få lov at danse igen, siger Louise Mieritz.

Læs mere om: