3. jul. 2017
Af Juliane Olsen

Mads Vad græd over fodboldfilm

Mads Vad
Mads Vad
Foto: Niels Henrik Dam
Danseren Mads Vad så filmen ”Sommeren ’92” under en togtur, og han indrømmer, at han begyndte at græde to gange under filmen.

Den 32-årige ”Vild med dans”-danser Mads Vad så filmen ”Sommeren ’92”, der handler om Danmarks EM-sejr, under en togtur.

Mads Vad, der var syv år i 1992, indrømmer, at han endte med at græde to gange, mens han så fodboldfilmen på TV 2 Play.

- At få hele historien omkring, hvordan Richard Møller Nielsen i modvind blev ved med at tro på sig selv og sit hold, er jo så motiverende, skriver Mads Vad på Facebook.

Mads Vad fik påmalet dannebrogsflag

Danseren husker især Henrik Store Larsens kasser, John Faxe Jensens mål i finalen, Henrik Andersens skade og Peter Schmeichels redninger.

Men han husker også den særlige juniaften i 1992 for, at hans far malede dannebrogsflag i hovedet på ham med morens dyre læbestift.

Af samme årsag var Mads Vads far ikke specielt populær hos hustruen den aften, men der blev uden tvivl festet igennem alligevel.

EM-heltene blev hyldet igen

Danseren opfordrer nu til, at vi skal blive ved med at huske den juniaften, og hvor sejt det var, at Danmark tog sejren hjem.

”Sommeren ’92” blev sendt på TV 2 søndag den 25. juni, og dagen efter blev EM-heltene endnu en gang hyldet på Rådhuspladsen.

Efterfølgende stod den på fest for de gamle fodboldspillere, der satte kursen mod deres gamle spillerhotel i Sverige.

Læs mere om: