16. sep. 2013
Af John Lautrup

Maiken Wexø skifter TV-kanal

Maiken Wexø
Maiken Wexø
Birger Storm
TV2-chefen, Maiken Wexø, skal være programdirektør på SBS Discovery Media.

Maiken Wexø, 46 år, er med øjeblikkelig virkning stoppet som TV2-direktør. Årsagen er den for hende glædelige, at SBS Discovery Media har lokket hende med et jobtilbud, som hun ikke kunne sige nej til. Den 1. januar 2014 begynder hun sit ny arbeje som programdirektør for stationen, der blandt andet står bag Kanal 4 og Kanal 5.

- Jeg har haft en rigtig spændende tid på TV 2 og er meget stolt af de kanaler, jeg efterlader. Charlie er blevet en stor og respekteret kanal, den nye tv-kanal Fri er kommet rigtig godt fra start, og Zulu har netop lanceret det stærkeste efterår nogensinde. Derfor er det et godt tidspunkt for mig at bevæge mig videre, og jeg glæder mig helt enormt til arbejdet med SBS Discoverys imponerende og varierede kanal-portefølje, siger Maiken Wexø i en pressemeddelelse fra SBS.

Hun har arbejdet for TV2 de sidste seks år, hvor hun startede ud med at være kanalchef for TV2s nichekanaler Charlie, Zulu og TV2 Film.

I 2009 blev hun chef for TV 2 Networks, og hun var blandt andet med til at lancere TV2s friluftskanal, TV2 Fri.

Kun 17 år gammel blev Maiken Wexø i 1985 vært på på MTV i Europa. Her var hun i fire år. I 1997 blev hun uddannet som dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole. Hun er kæreste med TV-kokken, Henrik Boserup.

Læs mere om: