5. sep. 2021
Af Karina Didriksen

Maria Bramsen fra Toppen af poppen: Derfor stoppede jeg med at synge

Maria Bramsen.
Maria Bramsen.
Foto: Martin Høien
Sangerinden Maria Bramsen, kendt fra 80’er bandet Tøsedrengene, medvirker i den nye sæson af ”Toppen af poppen” på TV 2.

58-årige Maria Bramsen var en af 80’ernes helt store stjerner og havde succes med bandet Tøsedrengene og senere Ray Dee Ohh.

Nogle af hendes kendte sange kan nu opleves i TV 2-programmet ”Toppen af poppen”, hvor hun medvirker sammen med seks andre kendte musikere.

Her kan man blandt andet høre en fortolkning af ”Brændende læber”, men hun har også lagt stemme til hits som ”Indianer” og ”Sig du ka’ li’ mig”.

Kørte træt i det

Maria Bramsen havde fart på karrieren, da hun i 90’erne stoppede med at synge fra den ene dag til den anden og forlod musikbranchen. Hun forklarer nu hvorfor.

- Jeg havde ikke nogen glæde ved at spille mere og var kørt træt i det. Den dag, jeg besluttede mig, skulle vi optræde i regnvejr, og der stod 10 mennesker i regntøj, fortæller Maria Bramsen til BILLED-BLADET og fortsætter:

- Så tænkte jeg ”nu er det nok, nu går jeg hjem og kommer ikke tilbage” – og det gjorde jeg ikke i næsten 20 år.

Vendte tilbage til musikken

Maria Bramsen valgte at skifte karrierevej og uddannede sig til grafisk designer.

Først i 2013 vendte hun tilbage til musikken – det krævede blot en opringning fra hendes tidligere Tøsedrengene-kollega Anne Dorte Michelsen.

- Jeg tænkte over det i et år, og så gik vi i gang med at træne og tog ud og spillede vores gamle sange. Det var så vildt! Vi stod på scenen, og jeg kiggede ud på publikum og tænkte, ”hold nu op, hvor er de gråhårede, hvad er det for nogle gamle mennesker, der står der”, udbryder Maria Bramsen med et grin.

Sangerinden er aftenens hovedperson, når ”Toppen af poppen” har premiere på TV 2 søndag den 5. september kl. 20.00.

Her medvirker også Malte Ebert, Simon Kvamm, Hjalmer, Alex Vargas, Katinka Bjerregaard og Mathilde Falch.

https://imgix.billedbladet.dk/_mho2951.jpg
Foto: Martin Høien

Læs mere om: