11. jul. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Maria og Michael fra Vi drukner i rod: Sådan går det parret i dag

Maria, Michael og sønnen Mingus 
Maria, Michael og sønnen Mingus
Foto: Anders Brohus/TV 2
I mandagens afsnit af "Vi drukner i rod" hjalp Lene Beier og co. familien Frandsen fra Korsør med at få styr på deres hjem. Nu fortæller parret, hvordan det er gået siden optagelserne til TV 2-programmet.

De fleste af os kender til at have rod derhjemme – det gælder ikke mindst Maria og Michael Frandsen på 40 og 37 år.

Parret bor i Korsør med deres seksårige søn, Mingus, og mandag aften var de og deres hjem omdrejningspunktet i TV 2’s nye boligprogram ”Vi drukner i rod”, der har Lene Beier som vært.

Bedre til at rydde op

Sammen med blandt andre organiseringseksperten Marianne Gammelgaard hjælper hun en række familier, for hvem rodet har taget overhånd, med at få styr på deres hjem igen.

Maria og Michaels Frandsens hjem var fyldt op af blandt andet pantflasker, rengøringsmidler, madvarer, konservesdåser, tøj og legetøj, inden de fik hjælp til at komme til bunds i rodet.

Nu er spørgsmålet, hvordan det går familien her et halvt år efter, optagelserne fandt sted.

- Det er gået rigtig godt. Vi kan stadigvæk rode, men vi er blevet godt til at rydde op, for nu ved vi, hvor tingene ligger, fortæller Maria til TV 2.

Svært at slippe drømmen

I programmet fik parret til opgave at skille sig af med nogle af de mange ting, de ikke brugte, og for Maria var det især svært at sige farvel til alt det babyudstyr, der fyldte meget i hjemmet. Hun har længe haft en drøm om at få endnu et barn, men fordi hun har haft kræft, kan hun ikke blive gravid. Parrets søn Mingus er derfor også kommet til verden ved hjælp af en rugemor.

https://imgix.billedbladet.dk/foto_-_anders_brohus_tv_2.jpg
Gamle pantflasker var noget af det, der fyldte rigtig meget i familiens hjem.
Foto: Anders Brohus/TV 2

Maria har haft svært ved at give slip på drømmen om at få endnu et barn, og derfor har det også været svært at skille sig af med barnevogn, klapvogn, lift, autostol og de mange andre babyting, der fyldte i hjemmet.

- Det hjalp mig faktisk med at slippe tanken om det. Jeg er kommet overens med, at sådan er det. Det gav en fin afslutning, siger Maria til TV 2. Hun har dog holdt fast i pusletasken og en lille kasse med babytøj, som fortsat ligger nede i kælderen, og det betydet meget.

- Det tror jeg, jeg vil beholde hele livet, lyder det fra Maria, der siden optagelserne er søgt ind på sin drømmeuddannelse som jordemoder.

https://imgix.billedbladet.dk/_hjp9116.jpg
Gennem otte programmet hjælper Lene Beier og Marianne Gammelgaard danskere med at få styr på deres hjem i "Vi drukner i rod".
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: