Onsdag, 15. december 2021 - af Laura Dalgård Hansen

Marianne Stagetorn Kolos har styr på La Glaces fremtid: Det sker der når jeg stopper

Marianne Stagetorn Kolos 

Marianne Stagetorn Kolos 

Foto: Lars H. Laursen
Marianne Stagetorn Kolos overlader i 2025 ansvaret for konditoriet La Glace til sine to døtre, Maria og Laura.

Siden 1989 har Marianne Stagetorn Kolos ejet og drevet det hyggelige konditori La Glace midt i københavn, som sidste år kunne fejre 150-års jubilæum.

Hun er kun 54 år, men allerede nu ved, hvordan fremtiden ser ud. For inden for få år står unge kræfter klar til at tage over. 

Generationsskifte på vej

Helt præcist sker det den 8. oktober 2025, når Marianne Stagetorn Kolos’ to døtre, Maria og Laura, køber forretningen.

- Jeg har selv sat den dato. Jeg vidste, at generationsskiftet ville komme, og så tænkte jeg, at det er bedst, hvis der er en dato. Jeg har set mange generationsskifter, hvor der sidder en gammel stodder ovre i hjørnet og ikke kan slippe tøjlerne og ikke kender sin besøgelsestid, fortæller Marianne Stagetorn Kolos, der overtog konditoriet fra sin mor, Merethe Stagetorn, i 1989.

Det er dermed tredje generation Stagetorn, der om få år tager over.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Et liv fyldt med kage 

Marianne Stagetorn Kolos og hendes mand gennem 30 år, Peter Kolos, har tre børn sammen, og fra en ung alder er de alle blevet spurgt, hvad de ville med deres liv.

- Alle tre børn er blevet trukket til side i løbet af gymnasieårene og har på tomandshånd fået spørgsmålet: Hvad vil du med dit liv, og er der kage involveret? De to kvinder sagde: ”Ja, det kan godt være”. Sønnike sagde: ”Nej, det er der ikke”, fortæller Marianne Stagetorn Kolos om sine tre børn på 26, 25 og 23.

Foto: Lars H. Laursen

Døtrene er gået i konditorlære 

Maria på 26 og Laura på 23 er begge handelsuddannet, men i marts begyndte de i konditorlære på netop La Glace for at få håndværket helt ind under huden. De to har arbejdet i forretningen, siden de var 13 år, men de har aldrig fået særbehandling, selvom de er chefens døtre. 

- Forskelsbehandling kører vi ikke med, overhovedet. Tværtimod skal vi arbejde hårdere og længere end alle andre. Her har vi heller ikke nogen mor – vi har en chef, fortæller Maria.

Fantastisk at arbejde sammen

Gennem årene har Marianne Stagetorn Kolos i høj grad haft det store ansvar for La Glace alene, men at døtrene nu for alvor er blevet en del af forretningen, har gjort en kæmpe forskel.

- Jeg har og har haft et fantastisk personale, som Laura siger, men i sidste ende er jeg alene. Det er jeg ikke mere, og det har været en fantastisk proces for mig, fortæller Marianne Stagetorn.

Læs hele interviewet med de tre kageglade Stagetorn-kvinder i BILLED-BLADET nr. 50, der udkommer torsdag.

Se dem også i det sidste afsnit af ”I den søde juletid” onsdag aften på TV 2.

Foto: Lars H. Laursen

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden