16. nov. 2017
Af Majken Munk

Marijana Jankovic: Norskovs Claudia er inspireret af min mor

Marijana Jankovic
Marijana Jankovic
Foto: Krestine Havemann
I ”Norskov” spiller Marijana Jankovic fighteren Claudia, der skal finde sin plads i det nordjyske samfund. Rollen er inspireret af skuespillerens egen mor, der har været ude for lignende situation.

Lige nu er Marijana Jankovic både TV- og filmaktuel i henholdsvis ”Norskov” og Sci-Fi-dramaet ”QEDA”, der netop nu bliver vist i biografen.

I ”Norskov” spiller den 35-årige skuespiller rollen som den serbiskfødte Claudia, der skal kæmpe for at blive accepteret.

Mor er inspiration

Marijana Jankovic er inspireret af sin mors oplevelser, da hun som ung kom til Danmark

- Jeg trækker på min mor mest af alt, fordi hun jo også er en kvinde, der kom til Danmark i en alder af 25 og har været sit igennem, fortæller skuespilleren.

Sammen med sin mor, far og to ældre brødre kom den kun 7-årige Marijana Jankovic til Danmark.

Kvinde fra virkeligheden

Det har været en udfordring for den 35-årige skuespiller at udfolde sig i rollen som Claudia Bondesen, både fordi hun skal give hende en troværdig accent, men også for ikke at udstille karakteren.

- Det har været vigtig for mig også at skabe en kvinde, som ikke er bange for at vise sit temperament, for hun er jo anderledes på alle mulige måder. Hun bliver også behandlet anderledes, men ikke komme til at udstille hende, fordi hun er jo en kvinde fra virkeligheden, fortæller Marijana Jankovic.

I BILLED-BLADET i denne uge kan du læse det store interview med Marijana Jankovic, der fortæller om, hvordan hun selv – ligesom Claudia Bondesen – har skulle kæmpe for at bevise sit værd.

Læs mere om: