15. jan. 2021
Af Karina Didriksen

Merete Mærkedahl mistede sin mor: Sådan var den sidste tid

Merete Mærkedahl.
Merete Mærkedahl.
Foto: Hanne Juul
Kort tid inden ”Vild med dans” døde Merete Mærkedahls mor af kræft, og skuespilleren er taknemlig for, at hendes sidste ønske gik i opfyldelse.

Merete Mærkedahl blev ramt af en stor sorg, få uger inden hun skulle medvirke i ”Vild med dans”.

Den 30. juli 2020 døde hendes elskede mor af småcellet, aggressiv lungekræft, efter hun havde været syg i et års tid.

- Vi vidste lige fra begyndelsen, at hun ikke ville overleve. Det var bare et spørgsmål om, hvor lang tid det ville tage, siger Merete Mærkedahl til BILLED-BLADET og fortsætter:

- Vi mistede hende på en måde allerede for halvandet år siden, så da hun fik fred i juli, var der også en slags lettelse over, at det gik, som hun ønskede det.

Var hos sin mor

”Badehotellet”-stjernens mor havde det store ønske, at hun gerne ville tilbringe den sidste tid i sit eget hjem i Thy.

- Hun ville gerne være derhjemme, og min far gav hende det, hun gerne ville have. Hun fik lov til at dø i sit eget hjem, og min far og jeg var hos hende, da hun fik fred, fortæller en berørt Merete Mærkedahl.

Den 39-årige skuespiller havde nået at fortælle sin mor, at hun skulle være med i ”Vild med dans”, men desværre oplevede hun aldrig sin datter danse og senere vinde konkurrencen med partneren Thomas Evers Poulsen.

I BILLED-BLADET nr. 2, der var på gaden torsdag den 14. januar, kan du læse et stort interview med Merete Mærkedahl og Thomas Evers Poulsen.

Læs mere om: