2. okt. 2015
Af Helle Skram de Fries

Michael Olesen lokkede sin dansepartner med til Aarhus

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20150925_jsu5411_copy.jpg
Foto: Jesper Sunesen
I flere år har Michael Olesen stillet gratis op til tre timers zumba i Aarhus for at skaffe penge til et børnehjem i Mombasa i Kenya, og i år fik han lokket Karen Mukupa med.

Søndag 27. september var Michael Olesen og hans dansepartner en tur i Aarhus, hvor de dansede i Ceres Arena.

- Det er et tre timers zumba-arrangement, og det er fjerde gang, jeg er med. Det er en mand i Aarhus, som jeg har lært at kende, og han samler penge ind til et børnehjem, han har etableret i Mombasa i Kenya, fortæller Michael Olesen til BILLED-BLADET og uddyber:

- Det er et hjem for forældreløsebørn, hvor der er plads til at børnene kan være børn og udfolde sig og lege og tumle, og i løbet af årene er der kommet flere og flere sponsorer, så der også er skole for børnene. Jeg fortalte Karen om det, og det passer rigtig godt ind i hendes livsfilosofi med at hjælpe andre.

Karen Mukupa er selv fra Zambia, som hun tit har været på familiebesøg i, og sidste år besøgte hun og musikeren Thomas Buttenschøn Zambia for at indsamle materiale til foredrag på danske skoler i forbindelse med et Plan Danmark projekt.

Zumba god opvarmning til salsa for Michael Olesen og Karen Mukupa

Så det tog ikke længe for Karen Mukupa at sige ja til at følge med Michael Olesen til Aarhus for at støtte projektet i Kenya.

Divine Photography

- Der var 400-450 mennesker for at danse. De betaler et beløb for de tre timers zumba-undervisning, og de penge går så til børnehjemmet i Kenya. Karen var med på scenen og danse, og det var rigtig sjovt og også en god start på vores træning til den salsa, vi skal danse i program fire, forklarer Michael Olesen.

Divine Photography

Michael Olesen kan fortælle, at der er masser af latinrytmer i zumba, der passer perfekt til den latindansen salsa.

- Det er en dans, Karen rigtig godt kan lide, og vi har haft en rigtig, rigtig sjov uge, og vi glæder os meget til at danse den.

Læs mere om: