17. sep. 2015
Af Lisbeth Grube

Michèle Bellaiche: Min mor overlevede kræft

 Michèle Bellaiche.
Michèle Bellaiche.
Foto: Carsten Andersen/TV 2
Michèle Bellaiche har haft kræft helt tæt på i familien og støtter Knæk Cancer, når hun i en bus tager med ”Go’ aften Danmark” rundt i landet i uge 43.

Michèle Bellaiche er med på holdet, når fem byer i uge 43 får besøg af den særlige Knæk Cancer-bus. Den trillede ud første gang sidste år som et samarbejde mellem TV 2 og Kræftens Bekæmpelse, og målet er at møde danskerne, hvor de bor, med sundhedstjek og fokus på forebyggelse.

TV 2 har dedikeret en stor del af sendefladen i uge 43 til kampen mod kræft, og både ”Go’ morgen Danmark” og ”Go’ aften Danmark” vil sende fra et mobilt studie ved bussen.

- Vi vil fortælle om danskernes engagement i kræftsagen og om kræft som en sygdom, mange lever med, og som flere og flere overlever - så vi har stærkt fokus på håb i vores programmer, siger ”Go’ aften Danmark”-værten Michèle Bellaiche i en pressemeddelelse.

Og Bellaiche kender på allernærmeste hold til kræftsygdom, for hendes egen mor fik tarmkræft i en alder af cirka 70 år og måtte gennem operation og kemobehandling. Moderen tabte håret, men var heldigvis ikke helt ødelagt af de hårde kemokure og fortsatte så meget som muligt med arbejde og andre gøremål.

Michelle Bellaiche: Min mor vil blive 100 år

- Min mor har altid sagt, at hun ønsker at blive 100 år, og hendes indstilling har været, at det skulle kræftsygdommen ikke lave om på. Hun blev helbredt, er i fuld vigør og er heldigvis et af mange gode eksempler på danskere, der overlever kræftsygdommen, siger Michèle Bellaiche.

TV-værten har dog også - som den første og hårdeste erfaring med kræft, hun har haft – oplevet, at en veninde på blot 26 år døde af kræft. En kræftsygdom, som først blev opdaget, mens veninden var højgravid.

Knæk Cancer-bussen gør første stop i Hjørring mandag den 19. oktober og aflægger de følgende dage besøg i Holstebro, Esbjerg, Faaborg og Nykøbing Falster.

Læs mere om: