Lørdag, 31. maj 2014 - af af redaktionen, FEMINA, Aller Media

Mikkel Beha Erichsen: Dét er det mest umandige

Mikkel Beha Erichsen.
Mikkel Beha Erichsen.
Foto: Krestine Havemann
TV-værten forstår ikke de unge mænd, der må ringe efter deres far, når de skal have sat en hylde op i køkkenet.

47-årige Mikkel Beha Erichsen har sejlet verdenshavene tyndt, bygget sit eget kolonihavehus og gennemrenoveret sin egen husbåd.

Han er udpræget tilhænger af at bygge sit eget liv, og mener faktisk, at man bliver lykkelig af det. Til gengæld har han ikke meget til overs for de unge mænd, der ikke har lært at bruge hænderne ordentligt.

Det fortæller han i et interview med FEMINA.

Skuespiller Casper Crump: Jeg var min kæreste notorisk utro. Læs mere på femina.dk

- Vi kan de ting, vi kan, fordi vi går og gør dem hele tiden. Jeg kender masser af unge mænd, som kan møde på arbejde mandag morgen og sige: ’Det var dejligt, jeg fik hængt den hylde op hjemme i køkkenet i weekenden. Min far kom kørende fra Falster og hjalp mig.’

- Prøv lige at høre – du er 28 år, du er mand, du ringer til din far, der kører 128 km nede fra Falster for at hjælpe dig med at hænge en hylde op i din toværelsers lejlighed! Hvad sker der for dig? Tag da fat om dit eget liv! Man skal da kunne bygge ting rundt om sig. Man skal da ikke ringe til en vvs’er til 475 kr. i timen, når vasken eller wc’et er stoppet. Så gå dog ud og fiks det, mand! Jeg synes, det mest umandige i hele verden er mænd, der ikke har en skruemaskine, siger Mikkel Beha Erichsen.

Der er en kæmpe forskel på mænd og kvinder, siger lakridskongen Johan Bülow. Læs, hvad han mener, på femina.dk

Gør det, man er bedst til

Selv fortæller han, at han og konen Marian på mange måder lever traditionelt derhjemme.

Og det generer ham ikke.

- Jeg har aldrig nogensinde sat en vask over. Jeg er skidedårlig til at vaske tøj, derfor gør jeg det bare ikke, det gør Marian. Det er der nogle, der reagerer over: ”Aih, hvor er det strengt, totalt gammeldags hjemme hos jer!”. MEN – Marian kører heller ikke med den store vinkelsliber. Det er jeg bedre til, og så gør jeg det. Og så husker jeg at sige til hende: ’Hvor er det dejligt, at du har vasket alt tøjet.’ Og hun husker at sige til mig: ’Ih, hvor har du nogle store overarme, når du står med den dér vinkelsliber.’

- Så gør jeg mig lidt ekstra umage med at sige ’Jamen, den er også meget tung’. Og så spænder jeg overarmene lidt mere, og så synes hun, jeg er lækker. Helt dumt, barnligt, dyrisk, men det virker hos os. Hun synes, jeg er en stor stærk mand, og jeg sørger form at hun en gang imellem ser, når jeg løfter tunge ting. Vi er helt nede i noget ur-noget …, siger Mikkel Beha Erichsen til FEMINA.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden