Mikkel Beha Erichsen: Forældre overbeskytter deres børn

Mikkel Beha Erichsen og sønnerne Emil og Theis.

Mikkel Beha Erichsen og sønnerne Emil og Theis.

Foto: TV 2
"Go’Morgen"-værten har sendt sine to sønner på 21 og 24 år ud på en tre år lang jordomsejling. Selv undrer han sig over, at vi i dag går med livrem og seler, når det gælder vores børn

Som søn af eventyreren Troels Kløvedal har 47-årige Mikkel Beha Erichsen ikke sin eventyrlyst fra fremmede, og han har selv sejlet verden rundt, siden han var ganske ung.

Nu er hans to sønner, Theis og Emil ude på en tre år lang jordomsejling, som seerne har kunnet følge i TV-programmet ”Kurs mod fjerne kyster". Men hvor de fleste andre nok ville synke en ekstra gang ved tanken om at sende sine to ældste sønner jorden rundt alene, var Mikkel Beha Erichsen anderledes rolig, da de præsenterede idéen for ham. Det fortæller han i et interview til FEMINA.

- Min første reaktion var bare: ”Det er en god idé, så skal vi lige have forstærket masten.” Og: ”Har I fået skrabet nogle kroner sammen?”. Jeg gik i praktisk mode, siger den populære TV-vært.

Livrem og seler

Til gengæld har han på nogle punkter svært ved at forstå, hvordan nutidens forældre overbeskytter deres børn.

- Jeg kan godt undre mig over, at tingene går baglæns i forhold til den frihed og frigjorthed, vi vandt i 1960’erne og 1970’erne og måske lidt op i 1980’erne … Vi er blevet mere forsigtige. Som forældre sender man ikke sine børn af sted uden et ekstra MasterCard og en sygdomsforsikring. Det er livrem og seler. På den måde toppede vi ligesom dengang og har bevæget os baglæns igen i stedet for at udnytte den frihed og den højde til himlen, der blev vundet i årtier. Det er meget mærkeligt at kigge på vores samfund nu og tænke 30-40 år tilbage, siger Mikkel Beha Erichsen.

Læs også:

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden