Mikkel Beha Erichsen: Mænd bør bruge hænderne

Mikkel Beha Erichsen

Mikkel Beha Erichsen

Foto: Krestine Havemann
TV-værten forstår ikke de unge mænd, der må ringe efter deres far, når de skal have sat en hylde op i køkkenet.

47-årige Mikkel Beha Erichsen har sejlet verdenshavene tyndt, bygget sit eget kolonihavehus og gennemrenoveret sin egen husbåd. Han er udpræget tilhænger af at bygge sit eget liv, og mener faktisk, at man bliver lykkelig af det. Til gengæld har han ikke meget til overs for de unge mænd, der ikke har lært at bruge hænderne ordentligt. Det fortæller han i et interview med FEMINA.

- Vi kan de ting, vi kan, fordi vi går og gør dem hele tiden. Jeg kender masser af unge mænd, som kan møde på arbejde mandag morgen og sige: ”Det var dejligt, jeg fik hængt den hylde op hjemme i køkkenet i weekenden. Min far kom kørende fra Falster og hjalp mig.” Prøv lige at høre – du er 28 år, du er mand, du ringer til din far, der kører 128 km nede fra Falster for at hjælpe dig med at hænge en hylde op i din toværelsers lejlighed! Hvad sker der for dig? Tag da fat om dit eget liv! Man skal da kunne bygge ting rundt om sig. Man skal da ikke ringe til en vvs’er til 475 kr. i timen, når vasken eller wc’et er stoppet. Så gå dog ud og fiks det, mand! Jeg synes, det mest umandige i hele verden er mænd, der ikke har en skruemaskine, siger Mikkel Beha Erichsen.

Gør det, man er bedst til

Selv fortæller han, at han og konen Marian på mange måder lever traditionelt derhjemme. Og det generer ham ikke.

- Jeg har aldrig nogensinde sat en vask over. Jeg er skidedårlig til at vaske tøj, derfor gør jeg det bare ikke, det gør Marian. Det er der nogle, der reagerer over: ”Aih, hvor er det strengt, totalt gammeldags hjemme hos jer!”. MEN – Marian kører heller ikke med den store vinkelsliber. Det er jeg bedre til, og så gør jeg det. Og så husker jeg at sige til hende: ”Hvor er det dejligt, at du har vasket alt tøjet.” Og hun husker at sige til mig: ”Ih, hvor har du nogle store overarme, når du står med den dér vinkelsliber.” Så gør jeg mig lidt ekstra umage med at sige ”Jamen, den er også meget tung”. Og så spænder jeg overarmene lidt mere, og så synes hun, jeg er lækker. Helt dumt, barnligt, dyrisk, men det virker hos os. Hun synes, jeg er en stor stærk mand, og jeg sørger form at hun en gang imellem ser, når jeg løfter tunge ting. Vi er helt nede i noget ur-noget …, siger Mikkel Beha Erichsen til FEMINA.

Læs også:

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden