1. maj. 2015
Af af Liz Rørsig

Mikkel Kryger indrømmer: Jeg har rigtigt meget tøj

Mikkel Kryger
"Go' morgen Danmark"-værten Mikkel Kryger indrømmer, at han har haft et for stort tøjforbrug, og han støtter nu op om kampagnen "Smid tøjet Danmark".
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
TV 2’s ”Go’morgen Danmark”-vært Mikkel Kryger har en svaghed for tøj og må tage loftet i brug for at få plads til det hele.

I aften klokken 20 på TV 2 er Mikkel Kryger vært i optaktsshowet ”Smid tøjet Danmark – Kick Off”.

Fra den 1. til den 9. maj siger TV 2 og Dansk Røde Kors nemlig ”Smid tøjet Danmark” i en stor kampagne, hvor man sammen med supermarkedskæden COOP lancerer danmarkshistoriens største tøjindsamling til hjælp for dem, som er på flugt fra krig, naturkatastrofer og fattigdom.

Danskerne køber i gennemsnit 16 kg tøj om året og meget ender i skuffen eller bagerst i klædeskabet.

Mikkel Kryger fortryder tøjforbrug

Eller på loftet i Mikkel Krygers tilfælde.

- Jeg har så meget tøj, som jeg ikke bruger. Jeg er bevidst om moden og tøjmærker, og jeg har haft et alt for stort tøjbudget. Jeg lever efter agent Cooper i ”Twin Peaks”: Hver dag skal du give dig selv en lille gave – en kop kaffe, en lur på sofaen eller et dyrt stykke tøj. Det er nok ofte blevet for dyrt tøj – og det bliver kostbart i længden. Desuden får jeg som TV-vært tilbudt meget lækkert tøj og når ikke at gå med det hele. Det ligger så bare på loftet, og jeg får dårlig samvittighed over det, siger Mikkel Kryger til BILLED-BLADET.

- Jeg er lige flyttet til Østerbro, og når jeg har smidt ud på genbrugspladsen, er jeg kommet til at smide tøjet ud der. Det skammer jeg mig over, og nu vil jeg slå et slag for, at man afleverer tøjet hos Røde Kors i stedet for. Jeg vidste ikke, at der ligger så stor en værdi i genbrugstøj, og at man ikke bare kan sælge det videre, men også lave det til om til stoffibre til andre ting. Det giver god mening for mig, siger TV 2-værten.

Mille Dinesen er vært ved gallashowet

Som led i ”Smid tøjet Danmark”- kampagnen kan man den 2. maj aflevere tøj ved lokale events, som Christian Bitz, Claus Holm, Søren og Nicolaj Rasted (Hej Matematik red.), Nabiha, Claudia Rex og Mads Vad blandt andre står for.

Den 9. maj er Mille Dinesen vært i et direkte TV 2-gallashow i Falconer Salen på Frederiksberg med navne som Rasmus Walter, der skal synge sammen med Stine Bramsen, Marie Key og De Nattergale.

LÆS MERE: "Go' morgen Danmark"-værten Mikkel Kryger: Det er det mest irriterende ved min kollega.

Læs mere om: