22. jun. 2020
Af Stine Ramlyng

Mille Dinesen fra Rita: Denne scene gav mig kæmpe grineflip

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/mille_3.jpg
Foto: Per Arnesen/TV 2
Mille Dinesen husker særligt én scene, der fik lattermusklerne i gang under optagelserne til tv-serien ”Rita”.

I ti år har hun spillet rollen som den kontante, kærlige men konfliktsøgende lærer Rita i TV 2-serien af samme navn. Og rollen har både krævet alvor og humor af den garvede skuespiller. Og det er der nu kommet i alt fem sæsoner ud af.

Umulig scene at komme igennem

Og selv om Mille Dinesen har indspillet et hav af scener, er der særligt én, den 44-årige skuespiller Mille Dinesen aldrig glemmer. For det var en scene, hun næsten aldrig var kommet igennem.

I "Rita" sæson 2 skulle dramatiker og skuespiller Line Knutzon spille eleven Mads' nabo, der skal agere hans mor til en forældresamtale med Rita. Og det gjorde hun så overbevisende og sjovt, at Mille Dinesen igen og igen brød hulkende sammen af grin.

- Jeg har en blooper på 13 minutter. Jeg kom ikke gennem den scene på noget tidspunkt. Jeg har altid været god til at få grineflip, men komme mig hurtigt og komme videre. Men her var det umuligt, og jeg kom ikke gennem scenen uden kæmpegrineflip. Line Knutzon var den sjoveste i verden! Jeg glemmer det aldrig!, fortæller Mille Dinesen.

(Se scenen i bunden af denne artikel)

Mille var helt væk

Skuespilleren bliver bakket op af seriens instruktør Lars Kaalund, da han bliver bedt om at pege på, hvad den sjoveste oplevelse med "Rita" har været gennem tiden.

- Line Knutzon på settet. Den eneste dag, jeg så Mille bryde sammen … af grin. Line lavede en karakter, der var alkoholiker, gik i guldgummisko og med håret strittende i alle retninger. Hun optræder som sted­fortræder for en elev og skal spille elevens mor til et forældremøde (belønning tre guldøl). Line er utrolig sjov, (også i denne sammenhæng), og så er hun opsat på ikke at fejle under optagelserne. Det kommer der nogle ret gode situationer ud af. Mille er helt væk!, fortæller Lars Kaalund.

Se scenen, der giver Mille Dinesen kæmpe grineflip her:

Læs mere om: