Tirsdag, 3. september 2013 — af af IN.dk, Aller Media

Mille Dinesen: Min kæreste klæder mig på

Mille Dinesen
Mille Dinesen
Foto: Birger Storm
”Rita”-aktuelle Mille Dinesen beundrer de mennesker, som tøjmæssigt barer fyrer den af, men hun har selv svært ved at gøre det. Heldigvis har hun en kæreste, der er god til at klæde hende på.

Hvornår har mennesker en personlig stil?

Når man kan se personen igennem det tøj, hun bærer, fordi vedkommende har taget udgangspunkt i det, der klæder hende, og ikke hvad moden dikterer.

Hvordan har du det med vaner – har du nogle dårlige af slagsen i forhold til din påklædning?

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg er desværre ofte hellere underdressed end overdressed. Jeg beundrer de mennesker, som barer fyrer den af. Måske er det Janteloven, der præger mig, måske er det bare lidt usikkerhed. Lige meget hvad vil jeg gerne lægge den vane fra mig. Turde kaste mig ud i store, smukke rober til de arrangementer, hvor det er forventet, og måske også i hverdagen give lidt mere los.

Har du haft en oplevelse, der ændrede dit udtryk?

Da jeg mødte min anden kæreste lige efter gymnasiet, begyndte jeg at gå mere feminint klædt. Før han kom ind i mit liv, gjorde jeg en meget stor indsats for at skjule mig i noget meget stort og kasset tøj. Jeg var drengepigen, der hellere bøvsede om kap med drengene end lagde neglelak. Min nuværende kæreste er heldigvis sindssygt god til at finde tøj, der klæder mig. Tøj, der er feminint, men med et strejf af noget maskulint. Han ville gøre sig vældig godt som stylist.

Bedømmer du mennesker ud fra deres tøj?

Ja, måske lidt. Det sker nok lidt, når jeg møder mennesker, som har taget det på, moden dikterer, fremfor det, der måske i virkeligheden mere ville udtrykke dem selv. Jeg foretrækker til hver en tid kvinder i fodboldstrømper og strutskørter fremfor fashion victims.

Hvem klipper dit hår?

Jeg har gået hos Palma de sidste par år. Det startede, da hun skulle farve mit Rita-hår. Siden har hun stået for både mit og Ritas. Det er også hos hende, jeg køber mine hårprodukter fra Aveda. Produkter, der redder selv den værste hårdag.

Hvordan visualiserer du dine værdier i din stil?

Jeg vil rigtig gerne kunne sige, at jeg ikke ligger under for modens luner og derfor kun går i økologisk og fairtradevenligt tøj. Men sådan er jeg ikke helt. Jeg gør, hvad jeg kan for at nærme mig en garderobe, hvor jeg udskifter bæredygtigt tøj, hvor det er muligt for min økonomi og min hang til lækkert design.

Har du et shop-a-holic-gen?

Desværre, jeg er nærmest grænsende til kedelig. Jeg har simpelthen ikke tålmodighed til at shoppe og går alt for hurtigt kold. Når jeg shopper, er det for det meste meget gennemtænkt og derfor for det meste også gode ting. Men helt ærligt, så tror jeg lidt på, at det dér ’købe noget bare for at købe noget’ i virkeligheden er noget, jeg gør som substitut for noget andet. Så jeg kan faktisk gå hen og få lidt dårlig samvittighed på den dér ulandshjælpmåde, hvis jeg er gået amok.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden