Søndag, 31. maj 2020 — af Liz Rørsig

Mille Dinesen om den nye sæson: Det skal Rita gøre op med

Mille Dinesen
Mille Dinesen som Rita.
Martin Juul/TV 2
TV 2-serien ”Rita” har den 1. juni 2020 klokken 20 premiere på sæson nummer fem om den rebelske skolelærer Rita, der spilles af Mille Dinesen. I denne sæson har hun købt sit barndomshjem og lavet det om til en lilleskole.

Mille Dinesen har hovedrollen som rebellen Rita i TV 2-serien af samme navn. Rita er skolelærer og har i den femte sæson generobret sin fortid og har smidt den ternede skjorte til fordel for en t-shirt til cowboybukserne. Og så går hun rundt med bare tæer – i cowboystøvler.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ritas lilleskole

Rita har forladt den store kommunale folkeskole og har købt sit barndomshjem og lavet det om til en lilleskole med navnet ”Vores skole” med 14 elever. Og det er sket i selskab med kollegaen Hjørdis (spilles af Lise Baastrup), der er skoleleder, mens Rita er lærer.

Skolen er også Ritas hjem, og her bor hun sammen med dem, hun giver husly og frirum til undervejs i sæsonen. Det passer Rita strålende at fusionere arbejde og privatliv under ét tag, men i løbet af de i alt otte afsnit, er der også en læresætning eller to for Rita.

Rita er kaos

- Rita skal gøre op med sit kaos eller leve med, at hun ER kaos, fortæller Mille Dinesen til BILLED-BLADET.

- Overskriften på denne sæson er på én eller anden måde det uperfekte perfekte, lyder det fra skuespilleren om sæson fem.

Når der er skolestart for ”Rita” bliver det til et gensyn med flere fra det faste hold, heriblandt Ellen Hillingsø, Carsten Bjørnlund og Peter Gantzler.

Læs mere om ”Rita” i BILLED-BLADET nr. 22, der er på gaden nu.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden