Søndag, 15. marts 2020 — af Helle Skram de Fries

Mor Karina: Dejlig nyhed om lille Noor fra De Sjældne Danskere

Karina Arensbach.
Karina Arensbach.
Foto: Martin Høien
Midt i den dystre coronatid er der små lys i mørket hjemme hos Karina Arensbach, der er mor til Nalina og Noor fra TV 2-programmet "De Sjældne Danskere",

HJemme hos Karina Arensbach og hendes mand Kasper tager de corona-situationen meget alvorligt.

Deres to børn, Nalina på fem og lille Noor, der fyldte ét år 18. januar 2019, har den sjældne diagnose Sticklers syndrom.

Derfor har de nogle specielle fysiske udfordringer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Operation udsat

-Nalina er ikke i risikogruppen, men Noor er. Hans luftveje er snævre, og i januar klappede hans lunge sammen på grund af en forkølelse. Før corona-viruset havde Noor en operationstid i maj, men den er jo nu udsat, fortæller Karina Arensbach til BILLED-BLADET.

Godt nyt i krisen

Men midt i krisen er der også gode nyheder.

- Ja, der er sket en kæmpestor ting. Efter Noor i tre dage havde hevet sin sonde ud, når han skulle sove, har vi prøvet at lade være med at sætte den på. Nu har han været uden sonde i fire dage, og han elsker det. Han nyder selv at sidde med sin mad, og det er skønt at opleve, hans glæde og mod på at smage og undersøge, fortæller en glad Karina Arensbach.

BILLED-BLADET har fået lov til at bringe det søde foto af Noor, der - uden sonden - er ved at lære at kaste med bold af sin far Kasper.

Foto: Privat

Bliver hjemme

Hendes mand Kasper, der er salgsleder i et byggemarked, er- i samråd med lægerne - sendt hjem på grund af smittefaren og for at sikre især Noor.

- Vi er ikke i karantæne, men har i samråd med lægen valgt at blive hjemme for at mindske smittefaren. Så vi handler på nettet og bare her.

- Vi har en lillebitte have, hvor vi ikke fået sat hegn op endnu. Den må vi gerne være i. Forleden tegnede Nalina med kridt en streg, nogle huse og et surt menneske. "Det betyder folk ikke må komme herover", forklarede Nalina sin mor.

Bekymrede for Noor

- Nalina tager det meget seriøst. Noor forstår ingenting og synes bare, det er sjovt, at vi allesammen er hjemme, og at han er fri for sin sonde.

Karina og Kasper er ikke i panik, men naturligvis bekymrede for deres lille dreng.

- Og så for økonomien. Vi ved ikke, om Kasper får løn, forklarer Karina Arensbach.

Livsbekræftende små lys

- Men midt i det hele er det dejligt at se på de to glade unger. Deres humør smitter, og de er bare nogle livsbekræftende små lys.

BILLED-BLADET har fået tilladelse til at vise det søde foto, hvor Nalina og Noor (her stadig med sonden) hygger sig sammen.

Foto: Privat
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden