Tirsdag, 18. oktober 2022 — af Julie Nolsöe

Morten Olsen: Her er hans private kærlighed

Morten Olsen
Morten Olsen
Foto: Lars H. Laursen
Den mangeårige landsholdstræner har også været sammen med sit hjertes udkårne gennem mange år.

De fleste danskere kender Morten Olsen som den ikoniske tidligere træner for herrefodboldlandsholdet.

Gennem næsten 16 år og i alt 116 kampe var det Morten Olsen, der styrede holdet af landsholdsspillere gennem både store sejre og nederlag.

Men gennem endnu flere år har han privat været en del af et andet hold - nemlig det han har med sin hustru, belgiske Mireille Olsen, som han blev gift med i 2000.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Parret bor i en forstad til Bruxelles, hvor Mireille er vokset op.

Morten Olsen med sin kone Mireille Olsen
Morten Olsen med sin kone Mireille Olsen

Morten Olsen er i dag 73 år gammel og pensioneret, og til den tyske avis Bild har han tidligere givet udtryk for, at det er usandsyneligt, at han vender tilbage til trænergerningen.

- Jeg er 68 år, og jeg skal ikke længere være træner. Jeg har været over 40 år i fodboldbranchen, og der er også andre ting i livet, så trænerlivet er ovre, sagde han i 2018 til mediet, efter at han i efteråret 2017 var blevet tilbudt stillingen som cheftræner for det ungarske landshold.

Og mon ikke det passer ham glimrende at kunne bruge mere tid med sin hustru og langt mindre energi på fodbold - i hvertfald har han tidligere givet udtryk for, at fodbolden har fuldt meget også i hans privatliv:

- Jeg har ofte haft dårlig samvittighed over for min kone. Men det har været vigtigt for mig, at hun har kunnet leve med den fodbold­idiot, hun giftede sig med, sagde han i et større interview med Jyllands-Posten i 2019.

Netop nu er Morten Olsen aktuel i TV 2-programmet "Landstrænerne", hvor seerne møder fem legendariske landsholdstrænere. Foruden Morten Olsen kan du i programmet også møde Kasper Hjulmand, Åge Hareide, Sepp Piontek og Bo Johansson.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden