6. sep. 2014
Af af Niels Burgos

Morten Resen: Jeg fik hademails

Morten bor stadig i barndomsbyen Helsinge med sin kone og parrets to børn, en søn på fire og en datter på to år.
Morten bor stadig i barndomsbyen Helsinge med sin kone og parrets to børn, en søn på fire og en datter på to år.
Foto: Birger Storm/BILLED-BLADET
- I dag er jeg fuldstændig immun overfor stort set alt, siger Go'morgen-værten til Berlingske. Men sådan har det ikke altid været

I dag er 35-årige Morten Resen en af de absolut mest populære TV-værter i Danmark. Gang på gang ryger han helt til tops på hitlisterne, når seerne skal stemme på deres TV-darlings. Men til Berlingske røber Morten, at starten på hans landsdækkende mediekarriere var alt andet end rosenrød.

I 1999 tog han springet direkte fra jobbet som ekspedient i Kvickly i Helsinge til vært på P3-programmet "Katapult", hvor han skulle afløse Alex Nyborg Madsen.

- Det var vildt, at vi skulle følge efter Alex Nyborg Madsen. Han var jo KONGEN dengang. Han spillede det her langhårede musik af mænd i læderbukser. Led Zeppelin-numre på otte minutter og den slags. Vi spillede Spice Girls, fortæller Morten til Berlingske.

Første udsendelse gik tilsyneladende fint. Ingen beskeder tikkede ind i indbakken de første tre kvarter. Den digitale stilhed gav Morten og hans medvært selvtillid. Ingen var sure over, at de havde erstattet Alex Nyborg Madsen. Lige indtil det viste sig, at DR's mailserver ikke havde fungeret i 45 minutter. Herefter kom der en tsunami af hademails.

- Fra det ene sekund til det andet kastede computerskærmen ligesom op. Sur galde fra hele landet fyldte den.

Det var barske ting, der blev skrevet til den nybagte radiovært - og det var tæt på totalt at tage pippet fra 19-årige Resen.

- Jeg ønskede at stoppe, for de hårde ord ødelagde mig fuldstændig, og der var ingen chefer til at hjælpe mig med at håndtere det, husker Morten i Berlingske.

Kun et tilfældigt møde med den mere erfarne P3-kollega, Uffe Steenstrup, hjalp Morten videre. Uffe kunne fortælle, at han stadig modtog hademails efter at have været i æteren med sit program i syv år.

I dag har Morten brugt sine erfaringer fra dengang til at hjælpe andre nye mediefolk i gang. Når han giver værts-træning til nye journalister, har han et fast, godt råd:

- Be nice! Og hvis du ikke har noget konstruktivt at komme med, så hold mund, siger Morten til Berlingske. - Vi er røvdårlige i dette land til at rose hinanden. Det betyder virkelig meget for mig og sikkert også alle andre, hvis nogen ud af det blå skriver "Sejt. Godt gået!", siger Morten.

Læs mere om: