16. jun. 2017
Af Helle Skram de Fries

Musiker Thomas Buttenschøn hædret med hiv-pris

Thomas Buttenschøn
Foto: Niels Hougaard
Musikeren og tidligere ”Vild med dans”-deltager Thomas Buttenschøn har modtaget en pris for sit arbejde med oplysning om hiv og aids.

- Jeg er både stolt og beæret over at modtage prisen, lyder det fra musikeren Thomas Buttenschøn, der netop har modtaget AIDS-Fondets HIV Prisen 2017.

- Men det er ikke mig som person, men det arbejde min organisation har gjort, lyder det beskedent fra Thomas Buttenschøn til BILLED-BLADET, som har fået lov at vise billedet, som musikeren har delt på de sociale medier.

https://imgix.billedbladet.dk/buttenschoen_pris.jpg
Foto: Privat

Thomas Buttenschøn er født som hiv-smittet og mistede begge sine forældre til aids.

I dag er han gift med Cana, og parret har to sønner, Jens og Peter på seks og tre år.

Thomas Buttenschøn oplyser om HIV og AIDS

Med sin organisation Muscimba Music Foundation er Thomas Buttenschøn med til at oplyse om hiv og især opfordre alle til at bliver testet.

- Det er rigtig vigtigt, for så snart du er i behandling, smitter du ikke. Sidste år var der kun 16 nye smittede i København og cirka 200 på landsplan. Målet er at nå nul smittede, og det kan lade sig gøre, forklarer Thomas Buttenschøn.

Den fine pris er et velkomment skulderklap til at fortsætte det vigtige oplysningsarbejde.

Meget glad for prisen

- Det er rigtig fint at få den pris, og jeg er meget glad.

Thomas Buttenshcøn var i efteråret 2016 med i ”Vild med dans”, hvor han dansede med Mie Moltke og nåede helt til kvartfinalen.

Læs mere om: