17. sep. 2021
Af Marie Krakau

Nervepirrende aften i vente: Det skal du lægge ekstra mærke til i Vild med dans

"Vild med dans" 2021.
"Vild med dans" 2021.
Foto: Hanne Juul
"Vild med dans"-ekspert giver sine bud på, hvad seerne skal lægge ekstra mærke til i aftenens show.

Fredag tager konkurrencen i "Vild med dans" endelig fart, når første deltager skal sendes hjem efter blot to danse på dansegulvet.

BILLED-BLADETs "Vild med dans"-ekspert Lone Vandborg udpeger før aftenens program nogle af de ting, som seerne skal lægge særligt mærke til, når Danmarks modigste dansere indtager sendefladen.

- I aften skifter programmet fokus fra, hvad det handlede om sidste gang, nemlig at præsentere danserne, til nu at gælde den egentlige konkurrence. Nu handler det om, hvem der ryger ud, siger Lone Vandborg og fortsætter:

- Det er jo altid hårdt at være den første, der ryger ud. Det er bare en placering ingen vil have.

Når spørgsmålet lander på, hvem der er i størst fare for at ende i omdans og ryge ud, mener Lone Vandborg, at seerne ikke nødvendigvis skal tro, at det er bundplaceringen fra sidste uge, Jacob Haugaard.

- Seerne skal ikke nødvendigvis tro, at han havner i omdans, hvis han ender i bunden, vurderer hun, men mener derimod, at man nærmere skal rette blikket mod sidste uges tredjesidste og næstsidsteplads, Jannie Faurchou og Abdi Ulad.

- Hvis de fleste par danser på samme niveau, som de gjorde i sidste uge, og dette også gælder Abdi og Jannie, så kunne de meget vel være i risiko for, at det bliver de to, der må danse igen.

- Jeg tror, Jacob Haugaardhar en større fanbase, der stemmer ham videre, også selvom han skulle ende med dommernes laveste placering igen. Her har Jannie Faurschou og Abdi Ulad ikke den samme store fanbase, der kan redde dem på samme måde, forsætter Lone Vandborg.

Sæsonens favoritter kan allerede ses

Også i toppen af pointskalaen bør seerne holde ekstra godt øje, mener Lone Vandborg.

I sidste uge skilte tre nydansere sig særligt positivt ud. Lise Rønne, Mascha Vang og Pernille Blume endte på henholdsvis en delt førsteplads og en tredjeplads, og de tre kan ende med at give en stærk indikation af, hvordan sæsonen kommer til at se ud, vurderer "Vild med dans"-eksperten.

- Hvis det igen er de tre kvinder, der placerer sig i toppen af feltet, så regner jeg med, at de tre bliver svære at komme udenom som favoritterne rent danseteknisk. Det betyder selvfølgelig også, at de ikke kan blive stemt hjem før langt inde i programmet, hvis de - mod mine forventninger - ikke får mange seerstemmer, siger Lone Vandborg og afslutter:

- Hvis de tre stadig er i top, er det et godt peljemærke for seerne om, hvem vi kan forvente os meget af, ligesom det understreger overfor resten af deltagerne, at de skal stramme sig an og kæmpe for gode karakterer, når de danser mod så dygtige nydansere.

Læs mere om: