Norskov-skuespillerne: Det betyder vores hjemstavn for os

Foto: Krestine Havemann/BILLED-BLADET

I TV 2-serien ”Norskov” fylder Frederikshavn meget, og for skuespillerne bag dramaserien har deres egen barndomsby også en særlig betydning.

Torsdag, 30. november 2017 - af Majken Munk

Enden er nået for den anden sæson af dramaserien ”Norskov”. Da den blev sendt i 2015, skabte det meget omtale, at serien var filmet udenfor København – og så ovenikøbet i Frederikshavn. 

I det Nordjyske 

Den nordjyske by har betydet meget i seriens handling. Alle karakterer bidrager på hver deres måde til, at byen Norskov klarer sig bedst muligt. 

TILBUD PÅ BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan!

TILBUD PÅ BILLED-BLADET
Klik her og læs hvordan!

Skuespillerholdet bag ”Norskov” har deres egen hjemstavn også en særlig betydning. For Anne Sofie Espersen, Henrik Birch og Mathias Käki Jørgensen har kunne føle sig hjemme i det Nordjyske, for de er selv opvokset i byer i Nordjylland. 

Jylland og hovedstaden

”Norskov”-skuespillerne er rimelig bredt repræsenteret i Jylland, foruden at tre af skuespillerne er vokset op i Norjylland, så er Claus Riis Østergaard og Jacob Lohmann vokset op i Midtjylland, samt Mette Marckmann der er vokset op på Als i Sønderjylland. 

Godt nok er hverken Fyn eller det øvrige Sjælland, udenfor København, ikke repræsenteret så godt. Men uanset hvor i Danmark ”Norskov”-holdet er vokset op, så betyder deres hjemstavn noget helt særligt. 

I galleriet kan du læse, hvad skuespillerne siger om deres hjemstavn.

GALLERI: Norskov-skuespillere om deres egen hjemstavn