6. nov. 2019
Af af Dorte Quist og Stine Ramlyng

Ole Henriksen tilbage: Derfor har jeg købt lejlighed i København

Det er 50 år siden Ole Henriksen forlod Danmark til fordel for et eventyr i udlandet. Men nu er den spraglede cremekonge med det fænomenale humør tilbage i Danmark. Og nu med sin helt egen lejlighed.

Efter 35 år som faste gæster på hotel d'Angleterre har Danmarks cremekonge, Ole Henriksen og hans amerikanske mand, Laurence Roberts, købt deres egen lejlighed i København. Og de bruger ofte byens mange tilbud, når de er hjemme i Danmark.

– Vi går lange ture nede ved havnen om aftenen. Vi går på museer. Det er som at genopdage København på en helt ny måde, og jeg elsker det, fortæller Ole Henriksen til BILLED-BLADET.

Ole Henriksen stadig pæredansk

– Der er et stort liv på gaden foran huset, hvor vi bor. Der er legeplads, caféer og en masse liv. Jeg havde aldrig forventet, at Danmark ville vende tilbage og blive så vigtig en del af mit liv igen – som en moden mand. Og når man vender så meget tilbage, som jeg gør nu, så kan jeg rigtig mærke, hvor pæredansk jeg stadig er.

- Og beviset er, at jeg har fundet mit danske tastatur til computeren frem igen og er begyndt at skrive mails på dansk og ikke engelsk, griner den altid charmerende og livlige Ole Henriksen.

Nyder sin danske lejlighed

– Efter lejligheden stod færdig, har jeg været meget mere i Danmark, end jeg plejer. Siden januar har jeg været her sammenlagt fire måneder. Det er helt vildt. Denne gang er jeg her fem-seks uger. Jeg er simpelthen begyndt at bruge Danmark som udgangspunkt, når jeg skal arbejde i Europa; Italien, Frankrig, England og så videre.

– Det er nemlig 100 procent anderledes at bo i sit eget hjem end på hotel. Jeg kan spise en lækker middag hjemme hos mig selv. Jeg kan gå rundt i underbukser herhjemme, drikke min kaffe og bare slappe af. Jeg kan gå i Irma og købe ind, som er noget, jeg elsker. Jeg føler mig virkelig som en del af bylivet her i lejligheden. Da jeg boede på hotel, levede jeg i en kuffert og følte hele tiden, at jeg snart skulle rejse igen.

Ole Henriksen med i nyt tv-program

Og netop danskheden tager Ole Henriksen fat på i en ny programserie, hvor han i seks afsnit tager rundt og genoplever det Danmark, han forlod for over 50 år siden. Fra klitmøller til København, over Dybbøl og Bornholm.

Du kan opleve Ole Henriksen på TV 2 FRI kl. 21.20 i "Ole elsker Danmark" .

Læs mere om: