1. apr. 2015
Af Juliane Olsen

Ole Stephensen: Jeg blev smidt ud af DR’s drengekor

Ole Stephensen
Ole Stephensen
Foto: Birger Storm
Journalist Ole Stephensen nåede aldrig et gøre karriere i DR, og en stemme i overgang satte i første omgang en stopper for hans tjans i TV-kanalens drengekor.

Den 59-årige journalist Ole Stephensen er kendt for sit parløb med Jarl Friis-Mikkelsen, sin tid som studievært på "Go’morgen Danmark" og nu for sit talkshow på DK4.

En karriere i DR, der i dag har 90 års jubilæum, blev det aldrig til, for allerede som 11-årig måtte Ole Stephensen vinke farvel til TV-kanalens drengekor.

- Sagen var, at min stemme gik i overgang ret tidligt, og en stemme i overgang kunne ikke bruges i Statsradiofoniens Drengekor, som jeg var fuldgyldigt medlem af, skriver Ole Stephensen i en klumme i BT.

Ole Stephensen havde langt hår

Den unge Ole Stephensen fik 40 kroner om ugen i løn dengang i 1967, men han var desværre på kant med korets leder, Henning Elbirk, der ikke brød sig om den unge knægts lange hår.

Ifølge korlederen kunne publikum nemlig foranlediges til at tro, at der var tale om pigekoret og ikke drengekoret – og derfor måtte Ole Stephensen altså trække sin stemme fra koret.

LÆS MERE: Ole Stephensen: Afsked med morgen-TV var ryk til start.

Læs mere om: