30. aug. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Overraskelse i Vild med dans: Derfor skal Claudia Rex danse med en kvinde

Claudia Rex
Claudia Rex
Foto: Hanne Juul
For første gang i den danske "Vild med dans"-historie skal to kvinder danse sammen i programmet.

Ikke siden 2017 har Claudia Rex været en del af ”Vild med dans”-holdet, men nu vender 34-årige Claudia tilbage på Danmark mest populære dansegulv.

Her har hun lært mange kendte mænd at danse alt fra tango til vals og rumba, men denne gang bliver det helt anderledes.

En drengepige

For første gang i den danske ”Vild med dans”-historie består det ene par nemlig af to kvinder, og det er Claudia Rex, der har takket ja til den spændende udfordring.

- Jeg har aldrig prøvet at danse med en kvinde før, så det bliver rigtig spændende og fedt. Det er allerede fedt, fastslår Claudia Rex, og fortæller videre, at hun kun sagde ja til endnu en sæson, netop fordi hun skal danse med en kvinde.

Og hendes partner, musikeren Freja Kirk, har det på samme måde. Hun havde ikke takket ja til udfordringen, hvis hun skulle danse med en mand.

- Nej, det tror jeg ikke, jeg havde. Det er for stor en del af mig, at jeg er en drengepige. Det ville være unaturligt for mig at skulle indtage en feminin rolle, fortæller Freja Kirk og afslører, at seerne derfor heller ikke komme til at se hende valse rundt i en kjole.

Nye dansemuligheder

Privat danner hun par med skuespilleren Sus Wilkins, og parret skal giftes den 4. september i Italien. Blot seks dage før, at den nye sæson af ”Vild med dans” begynder.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med at danse ordentligt. Jeg glæder mig til at hænge ud med alle herude og være en del af det sociale. Jeg glæder mig til at få et mere åbent kropssprog. Og på den større palette glæder jeg mig til, at folk ude i Danmark – og måske i verden – får et mere flydende billede af kønsroller.

Også Claudia Rex, som fik sin debut i ”Vild med dans” i 2009, glæder sig til at være med igen efter nogle års pause, og hun ser frem til de nye muligheder, det giver, at hun nu skal danse med én af samme køn.

- Det åbner en masse nye muligheder, fordi vi kan kaste boldene op, som vi har lyst til, og vi kan bytte lidt rundt på rollerne, fortæller hun.

https://imgix.billedbladet.dk/freja_og_claudia_tv_2_1.jpg
Claudia Rex og Freja Kirk
Foto: TV 2

Her er de 12 deltagere

2019-sæsonen af ”Vild med dans” var første gang, at der var et par med af samme køn. Da dansede Silas Holst med Jakob Fauerby, og de vandt hele konkurrencen.

I 2020 var alle parrene mand/kvinde, og nu kan seerne altså glæde sig til for første gang i Danmark at opleve to kvinder danse sammen i programmet.

Freja Kirk er samtidig også den 12. og sidste nydanser i ”Vild med dans”, der bliver offentliggjort, så nu er hele holdet på plads.

Hendes 11 konkurrenter er Micki Cheng, Michelle Kristensen, Pernille Blume, Jimilian, Mascha Vang, Jannie Faurschou, Lise Rønne, Abdi Ulad, Michael Katz Krefeld, Rasmus Kolbe og Jacob Haugaard.

Der er sæsonpremiere fredag 10. september på TV 2.

Læs mere om: