4. sep. 2016
Af Liz Rørsig

Peter A.G. rørt til tårer i Toppen af Poppen

Peter A.G.
Foto: Jesper Bordingaard / TV 2
Peter A.G. fra Gnags bliver som hovedperson i TV-programmet Toppen af Poppen overrasket med æresport. Dagen var også fyldt med anekdoter og lidt våde øjne hos den 63-årige musiker.

Peter A.G. står bag flere end 20 albums og hits som ”Mr. Swing King”, ”Vilde kaniner” og ”Når jeg bliver gammel”.

Han voksede op på en "vindblæst mark", som han selv beskriver det, og som 13-årige stiftede han og broderen Jens bandet Gnags, som i år kan fejre 50-års jubilæum.

Og netop 50-års jubilæet gør de andre deltagere noget særligt ud i aftenens program, hvor de overrasker den 63-årige sanger med en æresport. I løbet af aftenen fortæller aftenens hovedperson mange skønne anekdoter fra et langt liv på landevejen.

LÆS OGSÅ: Peter A.G. har fødselsdag - 60 og millionær

Peter A.G.
Foto: Jesper Bordingaard / TV 2

Peter A.G. rørt til tårer

Som manden for bordenden i Toppen af poppen bliver det en helt særlig dag for Peter A.G., når de andre musikere Ida Corr, Hanne Boel, Troels Gustavsen, Lau Højen, Lasse Kramhøft og Kent Pedersen med en vis ærefrygt kaster sig ud i at fremføre deres fortolkninger af de største Gnags-hits.

En følelsesladet dag for den 63-årige musiker, der i det hele taget fandt opholdet på Samsø, hvor TV-optagelserne fandt sted i maj, meget inspirerende.

Toppen af poppen var en inspirerende tur

- Jeg har altid sange oppe i hovedet, og jeg fik lavet meget tekst. Turen var meget frodig, men det er maj måned jo også, siger Peter med et smil til BILLED-BLADET.

Når Peter A.G. er på turné og rejser, medbringer han altid sin lommebog med plads til notater og billeder af familien. Og lommebogen blev altså flittigt brugt til at skrive nye musikprojekter ned i.

SE VIDEO: Den første smagsprøve fra Toppen af poppen

Læs mere om: