Mandag, 11. juni 2018 - af Ken Richter

Peter Ingemann i Rusland: - Russerne er et fantastisk folkefærd

Peter Ingemann

Peter Ingemann

Foto: Lars H. Laursen / BILLED-BLADET
TV 2 genudsender mandag den 11. juni kl. 20 Størst fra Den Transsibiriske Jernbane

Når Peter Ingemann bliver bedt om at nævne den største oplevelse fra hans 4.000 kilometer lange rejse med Den Transsibiriske Jernbane, er det russerne i almindelighed, han fremhæver.

 

- Russerne er et fantastisk folkefærd. Jeg har været mange steder i verden, men Rusland er nok det sted, hvor vi er blevet bedst behandlet. Folk stiller bare op foran kameraet, og vi har stort set kunnet gå frit omkring uden at skulle vise tilladelser alle steder, fortæller TV-værten.

Peter glæder sig specielt til at gense besøget i byen Mogocha, hvor der i løbet af året kan være mellem 40 graders frost og 40 graders varme.

- Alle resjebøger anbefaler at køre forbi byen. Netop derfor valgte vi at stå af toget i Mogocha, og vi blev der i 20 timer, fordi vi oplevede så meget, husker Peter.

Forældrene græd

Han nævner blandt andre Vladimir med hele munden fuld af guldtænder og de lokale kolonihaver samt et bevægende møde med lokale skole, hvor der var eksamen.

- Forældrene græd, for nu ville de unge forlade byen og rejse flere tusinde kilometer væk for at studere videre, fortæller Ingemann om byen, der på den måde stille og roligt bliver affolket.

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden