10. jan. 2018
Af Ken Richter

Peter Ingemann i Størst: Min kone var aftenens overraskelse

Trine og Peter Ingemann.
Trine og Peter Ingemann.
Foto: AOP
I onsdagens udgave af "Størst" kom Peter Ingemann på blind date med sin egen kone Trine

Peter Ingemann løber normalt aldrig tør for nysgerrige spørgsmål, når han laver "Størst" på TV 2. Men det skete alligevel i onsdagens udgave af det populære program, hvor Peter så nærmere på danskernes største indkøbsmekka syd for den dansk-tyske grænse.

- På Facebook havde jeg inviteret en heldig seer på en middag. Jeg fik over 1.300 henvendelser - fortrinsvis fra kvinder, så jeg fik pusset mit ego af, smågriner Peter Ingemann.

- Jeg havde afklaret det med min kone Trine, som syntes, det var helt OK. Og hvem møder så op?, spørger en stadig forundret Peter, der havde klædt sig i sit fineste tøj til en blind date på en fin restaurant ved et af supermarkederne syd for grænsen ved Flensborg.

- Det gør Trine. Det havde jeg på ingen måde forstillet mig, at hun ville være med til, men min tilrettelægger og redaktør har helt sikkert været gode til at overtale hende.

Peter Ingemann understreger, at han på ingen måde har haft indflydelse på, hvem der blev udvalgt til en blind date.

Jeg kendte jo alle svarene

- Trine og jeg kender jo hinanden udmærket, så det blev mit hidtil sværeste interview, for jeg kendte jo alle svarene, indrømmer den erfarne TV vært.

Peter erkender gerne, at hører til blandt de 55 procent af danskerne, der handler ind i grænsebutikkerne.

- Det sker et par gange om året, selv om jeg er sikker på, at jeg intet sparer. Men det handler om nostalgi, for jeg har gjort det, siden jeg var barn sammen med min mor og far, og mine egne unger elsker det. Bagefter spiser vi en dejlig frokost inde i Flensborg, fortæller Ingemann om sine egne indkøbsvaner.

Det ligger i blodet

For Ingemann er der ingen tvivl om, at onsdagens afsnit af "Størst" bliver et af dem, han senere i livet vil huske tilbage på med glæde. Ikke kun fordi Trine uventet dukkede op.

- Men også fordi de fleste danskere kan spejle sig selv i programmet. Det er jo netop den slags indkøb med store portioner slik, Nutella og øl, de fleste danskere er fælles om. Det ligger i blodet, og vi hygger os med det. Også selv om vi måske ikke sparer penge, hvis vi regner på det hele med bensin og afskrivninger på bilen, vurderer Peter Ingemann.

Læs mere om: