3. jan. 2018
Af af Ken Richter og Niels Burgos

Peter Ingemann: Mit løfte til familien

Peter Ingemann
Peter Ingemann
Foto: Claus Fisker
Der er kommet mere ro på hjemmefronten for Peter Ingemann, efter han tog en pause hen over sommeren.
I mange år har Peter Ingemann været en af vore mest populære TV-værter - og i øjeblikket trækker han igen seere i hundretusindevis til programmet "Størst". Men succesen har haft sin pris. Henover sommeren valgte Peter Ingemann simpelt hen at trække stikket - for at kunne vende stærkere tilbage. – Dengang jeg var yngre, havde det ligget mig fjernt, at jeg på nogen måde skulle sige stop. Jeg er jo så meget jyde, at jeg altid har troet, at jeg kunne arbejde mig ud af travlheden. Jeg følte det ikke som en fiasko, at jeg blev nødt til at holde en pause hen over sommeren. Jeg vil hellere sige, at det var udtryk for rettidig omhu, for jeg har set kolleger ramme muren, og det kan tage årevis, før du er på toppen igen.

Husk at mærke efter

- Uanset hvilken branche du er i, vil jeg opfordre til, at du skal huske at mærke efter, hvad kroppen fortæller og tage en puster i tide. Du kommer stærkere ud på den anden side, lyder anbefalingen fra Peter Ingemann. For fremtiden har Peter ikke skruet ned for ambitionerne, men de skal bare være på et andet niveau og i et andet tempo.

Løftet til familien

– Jeg skal forstå at sige ja til det rigtige og sætte nogle grænser for, hvad jeg kan overkomme. Og så handler det også om, at jeg skal involvere andre i, hvordan jeg har det, for ellers har de jo ikke en chance for at forstå det, lyder den logiskeforklaring fra Ingemann. Også på hjemmefronten, som består af konen Trine samt døtrene Caroline og Marie, er der kommet mere ro på. Faktisk elsker Peter hverdagen, men den kunne det tidligere være svært for ham at finde på plads i. – Jeg kunne sikkert være svær at være sammen med. For når jeg kom fra rejser iudlandet med ”Størst”, kunne jeg godt bruge op til fem dage på at komme helt til mig selv. Flyveturen og oplevelserne havde jeg svært ved at lægge fra mig. Men livet går jo videre med madpakker, forældresamtaler og alt det andet, der gør hverdagen til det største for mig. For fremtiden skal jeg holde længere pauser, nyde hverdagen og være helt nede på jorden, har Peter Ingemann lovet sig selv og sine tre piger.

Læs mere om: