9. apr. 2020
Af Laura Dalgård Hansen

Peter Ingemann tilbage med nye programmer

Peter Ingemann
Peter Ingemann
Foto: Jesper Sunesen
Det er 80 år siden, tyskerne besatte Danmark, og i to nye programmer kan man blive klogere på de mørke år, når TV 2 sender "Ingemann og besættelsen".

I dag, den 9. april, er det 80 år siden, at Danmark blev besat af Tyskland, og i den anledning kan man glæde sig til snart at se tv-vært Peter Ingemann fortælle om netop besættelsen.

Han har altid haft stor interesse for Tyskland og Anden Verdenskrig, og sidste år kunne man opleve ham som vært på ”Ingemann og jerntæppets fald”.

Peter Ingemanns historiske rejse

Og nu er han altså tilbage med flere godter til de historieinteresserede seere, for om få uger er der premiere på ”Ingemann og besættelsen”.

Der kommer to programmer, og i det første taler Peter Ingemann blandt andre med en kvinde, der er barnebarn af en nazist.

”Peter Ingemann møder Anne Lütken, der som barnebarn af en af landets mest fremtrædende nazister, stadig lever med en tung familiearv den dag i dag. Peter besøger også det sidste nulevende medlem af Danmarks første modstandsgruppe, Churchill Klubben, den 93- årige Helge, der som bare 13 år gammel tog kampen op mod den tyske værnemagt. Og så er Peter med på skattejagt, når en af tyskernes bunkers skal åbnes for første gang i 70 år,” lyder det i omtalen af TV 2-programemt.

Det første program om ”Ingemann og besættelsen” bliver sendt mandag den 27. april klokken 20.00 på TV 2.

https://imgix.billedbladet.dk/213063.jpg
Foto: Heartland TV/TV 2

Læs mere om: