Rasmus Tantholdt: Det er ekstremt sørgeligt

Rasmus Tantholdt

Rasmus Tantholdt

Foto: Martin Høien
Rasmus Tantholdt fortæller efter halshugningen af sin amerikanske kollega James Foley, at han er begyndt at tage færre risici.

Rasmus Tantholdt, TV 2's krigskorrespondent i Mellemøsten, fortæller til BT, at han ikke længere tør rejse ind i det borgerkrigshærgede Syrien uden visum.

Det sker efter den islamistiske oprørsbevægelse IS' brutale halshugning af den amerikanske journalist James Foley.

- Det bekræfter mig i, at journalister får sværere og sværere ved at rejse ud og fortælle ekstremt vigtige historier. Men der er bare områder, hvor man ikke kan det længere. Det er enormt sørgeligt, siger han til BT.

Rasmus Tantholdt siger, at journalister ikke længere kan stå på sidelinjen og rapportere om, hvad der sker "inde på banen".

Ikke uden visum

De bliver nu brugt af parterne som våben i konflikten. Selv rejser han ikke længere illegalt ind i Syrien.

- Der er ikke noget, jeg hellere ville end at tage ind i Syrien og rapportere om de lidelser, den syriske civilbefolkning gennemgår. Men jeg er bare i en situation, hvor jeg ikke har lyst til at gøre det uden visum længere. Det bakker mange etablerede medier op om, både TV 2 og DR, siger han og fortsætter:

- Dem, der bliver kidnappet, er ofte freelancejournalister, der ikke har et stort medie bag sig. Det er ekstremt sørgeligt.

James Foley, som Rasmus Tantholdt ikke kendte, var netop freelancejournalist.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden