Søndag, 10. juni 2018 - af John Lautrup

Rasmus Tantholdt: Jeg er ikke bange for at blive bange

Rasmus Tantholdt

Rasmus Tantholdt

Foto: Martin Høien
Rasmus Tantholdt har netop udgivet bogen "Med åbne øjne" med fortællinger fra verdens brændpunkter.

Rasmus Tantholdt, 44 år, fortæller i sin netop udgivne bog, "Med åbne øjne", om tilværelsen som udenrigskorrespondent for TV2.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Et spændende liv, som dog af og til blev lidt for spændende, da han var yngre og tog større risici, når han befandt sig i verdens brændpunkter. 

Jeg var usikker

- Jeg jagtede anerkendelsen og var villig til at gå lidt længere for at få den, end jeg er i dag. Dengang var jeg usikker på, om jeg var god nok. Nu har jeg lært, at jeg rent faktisk er god til mit job, og at jeg har opnået min position gennem sindssygt hårdt arbejde og ikke held, siger han. 

Der er en risiko

Ikke desto mindre kan man brænde sig i brændpunkter, men Rasmus Tantholdt har lært at leve med utrygheden. 

- Jeg er ikke bange for at blive bange en gang imellem i modsætning til andre. Og faktisk tror jeg, det kan være sundt for os mennesker at opleve lidt utryghed. Det sætter tingene i perspektiv og lærer én at værdsætte, hvad man har. Men jeg udsætter aldrig bevidst mig selv for fare. Jeg passer utrolig godt på mig selv, men det er klart, at der kan opstå situationer, hvor der er en lidt større risiko for, at jeg kan blive ramt af et eller andet. Men jeg ser det som en kalkuleret risiko. Jeg tror som udgangspunkt ikke, at mit job er farligere end at være fisker, der haler nytårstorsk i land i stormvejr på Nordsøen, eller at være politimand under bandekonflikten på Nørrebro. Og alle mennesker tager en kalkuleret risiko i dagligdagen, når de for eksempel cykler eller kører bil, siger Rasmus Tantholdt. 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden