10. okt. 2022
Af Christinna Braun

Rasmus Tantholdt: Jeg synes ikke, det er skamfuldt at græde

Rasmus Tantholdt. 
Rasmus Tantholdt.
Foto: Gregers Overvad
Rasmus Tantholdt bliver ofte rørt, når han rejser som krigskorrespondent.

TV 2’s Rasmus Tantholdt har oplevet både stort og småt på sine rejser som krigskorrespondent.

I år har han rapporteret fra Ukraine – en krig, som virkelig har berørt ham.

Det er der kommet bogen ”65 dage i Ukraine” ud af, og her fortæller den 48-årige Rasmus Tantholdt om sine oplevelser i det krigshærgede land.

Oplevelserne i Ukraine endte ofte i tårer, fortalte Rasmus Tantholdt, da han forleden gæstede Go’ Morgen Danmark for at fortælle om sin nye bog.

Værten Ida Wohlert spillede et lille klip, hvor Rasmus Tantholdt bliver meget rørt efter at have talt med den ukrainske kvinde Natalie.

- Du kalder selv det her eksempel for en lillebitte smule skamfuldt, siger Ida Wohlert i interviewet, som Gotv2dk har delt, hvortil Rasmus Tantholdt svarer:

- Ja, jeg tror ikke engang, jeg siger ”lillebitte smule”. Jeg tror bare, jeg siger ”skamfuldt”. Skamfuldt på den måde, at det jo ikke er mig, der skal stå og græde her. Jeg synes ikke, det er skamfuldt at græde. Jeg græder ofte, når jeg rejser, det er bare sjældent, det er på tv. Men jeg følte en skam, fordi jeg syntes ikke det tilkom mig at stå og græde her. Jeg kan bare tage hjem. Det kan hun ikke, for det er faktisk hendes hjem, siger Rasmus Tantholdt i klippet fra Go’ Morgen Danmark.

Bogen ”65 dage i Ukraine” er skrevet i samarbejde med forfatteren Andreas Fugl Thøgersen.

Læs mere om: