27. sep. 2011
Af af Preben Petersen

Rasmus Tantholdt skrev afskedsbrev til sine kære

Cecilie Beck med Rasmus Tantholdt og pigerne Astrid og Frida
Cecilie Beck med Rasmus Tantholdt og pigerne Astrid og Frida
Foto: AOP
TV 2-korrespondenten Rasmus Tantholdt tog først til Afghanistan efter at have skrevet en sidste hilsen til dem derhjemme.

Da Rasmus Tantholdt for fire år siden skulle lave reportage om de danske Helmand-soldaters vilkår i Afghanistan, måtte han først igennem procedurer, der minder om dem, soldaterne skal igennem, inden de bliver sendt af sted. Han blev bedt om at skrive et afskedsbrev til sine kære.

- Det var betingelsen fra forsvarets side, da jeg i 2007 - som den første journalist - fik lov til at besøge de udsendte danske soldater i den yderste frontlinje i Helmand-provinsen. Det har betydet mere for mig, end man skulle tro, at være tvunget til at gøre sig tanker om dét, man gør, og om det er værd at udsætte sig selv og sine omgivelser for det, siger Rasmus Tantholdt til BT.

I 2007 blev Rasmus Tantholdt skilt fra kollegaen Caroline Boserup, som han har sønnen Emil sammen med. Umiddelbart efter indledte han et forhold Cecilie Beck, som ligeledes er kollega.

- Jeg tænker tit på det brev, for det er en slags vidnesbyrd om, hvad og hvem der betyder noget for dig i dit liv. Det er en meget sund øvelse, også for de danske soldater, at gøre sig bevidst om, hvorvidt det er det værd, og at dine pårørende kan miste dig, fortæller Rasmus Tantholdt.

Læs mere om: